- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.07.2017, 16:34)
- Otilia Ciocan Serescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adriana Stoicescu, preşedinta Tribunalului Timiş: Susţin demersul procurorilor. Am fost hăituită de pigmei ce se cred magistraţi
Preşedinta Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, susţine demersul procurorilor DNA care au sesizat Inspecţia Judiciară după ce li s-a cerut să facă testul poligraf în dosarul deschis ca urmare a înregistrărilor cu Laura Kovesi, şefa instanţei precizând că a fost „hăituită şi vânată de pigmei ce se cred magistraţi”.
Urmărește
2839 afișări
Adriana Stoicescu, preşedinta Tribunalului Timiş: Susţin demersul procurorilor. Am fost hăituită de pigmei ce se cred magistraţi
Adriana Stoicescu face referire la trei procurori din cadrul DNA, respectiv Mihaela Iorga, Doru Ţuluş şi Marin Nicolae, care au sesizat Inspecţia Judiciară (CSM). Pentru doi dintre ei, Mihaela Iorga şi Doru Ţuluş, Laura Codruţa Kovesi a cerut revocarea, solicitare care se va discuta marţi la CSM.
„Pentru că am fost la rândul meu hăituită şi vânată de pigmei ce se pretind magistraţi, avizi de publicitate şi putere, care fac din distrugerea vieţilor altora un ţel; pentru că am fost ameninţată voalat cu excluderea din magistratură dacă voi continua să vorbesc; pentru că nu înţeleg să abdic de la principiile mele, astăzi, în calitate de judecător independent, susţin demersul procurorilor din DNA şi solicit, la rândul meu, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), garantul independenţei justiţiei, apărarea independenţei procurorilor din DNA care au cerut acest lucru. (...) Reprezentanţii noştri din CSM, în care, personal, am toată încrederea, trebuie să uzeze de toate pârghiile legale pentru ca demersul preşedinţilor de instanţe, însuşit de Adunările Generale, să conducă la readucerea justiţiei acolo unde îi este locul. Un prim pas în acest sens trebuie să fie apărarea independenţei procurorilor DNA care, într-un gest fără precedent în activitatea acestei instituţii, solicită intervenţia CSM-ului”, a scris judecătorul Adriana Stoicescu, pe o pagină de socializare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
-
Surpriză în războiul din Ucraina. Forţele de Apărare ale Ucrainei atacă trupele ruseşti din mai multe direcţii în regiunea Kursk
Preşedintele Tribunalului Timiş apreciază că lupta anticorupţie a ajuns să fie aruncată în derizoriu.
„După ani de telejustiţie, în zornăit de cătuşe, pare că s-a uitat cu desăvârşire că, aşa cum justiţia nu stă într-un singur om, anticorupţia nu înseamnă o singură instituţie. Anticorupţia se fundamentează pe educaţie. În primul rând, pe cei şapte ani de acasă, când fiecare e învăţat să nu fure şi să nu minta, continuată de educaţie juridică în şcoală, aşa cum se tot încearcă, dar nu se prea reuşeşte”, a scris magistratul.
Adriana Stoicescu susţine că judecătorii se cred „prea des mici dumnezei” şi cer CSM apărarea reputaţiei, uitând că ei sunt răspunzători pentru imaginea justiţiei.
„Trebuie să răspundem atunci când greşim, la fel ca orice cetăţean. Legea răspunderii magistraţilor există, trebuie doar să fie aplicată. Iar pentru asta avem nevoie de o Inspecţie Judiciară puternică, cu adevărat independentă, formată din profesionişti care identifica şi corectează din timp orice derapaje ale unora care se cred deasupra legii”, explică judecătoarea.
Magistratul subliniază că anticorupţia înseamnă procurori independenţi, a căror onestitate nu poate fi pusă la îndoială niciun moment.
Preşedintele Tribunalului Timiş mai spune că anticorupţia înseamnă presă liberă, „dar nu propagandă, ci atenţie la detalii, profesionalism şi critică a oricăror derapaje ale instituţiilor statului şi conducătorilor acestora”.
„Nu vă place Banciu? Uitaţi-vă la Discovery. Vă enervează Ciutacu sau Gâdea? Uitaţi-vă la film. Nu agreaţi stilul lui Cristoiu? Faceţi integrame. Dar jurnaliştii trebuie lăsaţi să vorbească. Ne place sau nu, fără jurnalişti liberi şi critici, democraţia ar dispărea. Ne-am întoarce repejor în 1989, cu un program la TV de două ore, cu pumnul în gură pentru orice afirmaţie care nu ar fi pe placul mai marilor zilei. Până una alta, jurnaliştii sunt cei care spun lucrurilor pe nume, chiar dacă nu tuturor le place modul în care o fac sau nu sunt întotdeauna de acord cu ei”, conchide magistratul.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe