- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.02.2021, 15:41)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aeroportul Otopeni: mai puţine ghişee şi porţi de îmbarcare din cauza traficului redus
- Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunţă că, de marţi, la Aeroportul Otopeni vor funcţiona mai puţine ghişee de procesare a pasagerilor şi porţi de îmbarcare.
- Măsura a fost luată ca urmare a scăderii traficului aerian din cauza pandemiei de Covid.
Urmărește
333 afișări
Aeroportul Otopeni: mai puţine ghişee şi porţi de îmbarcare din cauza traficului redus
Potrivit unui comunicat al CNAB, pandemia de Covid-19 a afectat grav traficul aerian, în special pe cel internaţional, acesta situându-se în prezent la circa 15-20% din normalul acestei perioade.
„În aceste condiţii, şi traficul pe aeroporturile din Bucureşti cunoaşte un trend descendent similar. În acest context, CN Aeroporturi Bucureşti a analizat posibilităţile de operare la Aeroportul Henri Coandă, cu o infrastructură de terminal adaptată valorilor actuale de trafic. Măsurile au în vedere atât eficientizarea activităţii aeroportuare prin exploatarea raţională a resurselor disponibile, cât şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite pasagerilor şi a creşterii siguranţei sanitare”, se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Astfel, pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de Plecări vor fi deschise numai 52 de ghişee check-in (de la 53 la 104), amplasate în zona nouă a terminalului, iar zona aferentă ghişeelor 1-52 va fi amenajată ca zonă de aşteptare dotată cu banchete, unde pasagerii şi însoţitorii acestora pot aştepta începerea operaţiunilor pentru zborul dorit.
„Acelaşi principiu al utilizării eficiente şi flexibile a resurselor, coroborat cu cel al siguranţei sanitare va fi aplicat şi în zona de îmbarcare care va funcţiona cu un număr redus de porţi de îmbarcare proporţional cu valorile de trafic, respectiv cu 14 porţi de îmbarcare pentru zboruri internaţionale (cu o reducere de 40% a capacităţii de procesare aferentă burdufurilor de îmbarcare/debarcare şi cu o reducere de 40% a capacităţii de procesare pentru zborurile cu aeronave parcate pe platformă)”, au mai transmis reprezentanţii CNAB.
Conform acestora, măsurile vor intra în vigoare începând de marţi, 16 februarie, de la ora 8.00, şi se vor menţine până la înregistrarea unei creşteri semnificative a numărului de pasageri şi de mişcări aeronave.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe