AFACERILE CONSILIERILOR JUDEŢENI - Bistriţa Năsăud: Firma şefului CJ Liviu Rusu (PDL) prosperă, ale consilierilor stagnează

Valoarea părţilor sociale ale unei firme a preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), a crescut de zece ori de la începutul mandatului său şi până în prezent, în timp ce firme deţinute de consilierii judeţeni s-au confruntat chiar cu executări silite pentru datorii la stat

Urmărește
770 afișări

Potrivit declaraţiilor de avere şi interese ale preşedintelui CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), el este asociat unic la firma SC Montana Islaz SRL Sângeorz-Băi, firmă care se ocupă de fabricarea de furnire şi panouri din lemn.

La început de mandat, el nota că a câştigat 12.000 de lei ca director al firmei sale, suma fiind aferentă primelor şase luni ale anului 2008. Tot atunci, el menţiona că valoarea părţilor sociale ale firmei sale se ridică la 14.900 de lei.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere şi interese, valoarea la zi a părţilor sociale ale firmei SC Montana Islaz SRL a ajuns la 140.350 de lei în 2010, ceea ce înseamnă că a crescut de zece ori în timpul mandatului lui Rusu.

Firme au şi cei doi vicepreşedinţi ai CJ, Luca Iancu (PDL), care este acţionar la o firmă de comerţ cu autoturisme, şi Mihai Bumbu, care deţine firma SC EuroconRo, specializată în fabricarea mobilei. Niciunul nu a menţionat în declaraţii câştigurile obţinute de pe urma celor două firme.

Firmele consilierilor judeţeni s-au confruntat cu probleme, potrivit declaraţiilor acestora.

De exemplu, compania în care Alin Cristea (PDL) deţine 50% din părţile sociale, SC Ceracom Prod SRL Livezile, care se ocupă de panificaţie, a fost executată silit de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud pentru datorii la bugetul de stat. Fiscul a scos la licitaţie trei maşini aparţinând firmei respective. La început de mandat, Cristea menţiona în declaraţia de avere că a câştigat ca director 2.463 de lei, în timp ce, în 2010, el susţine că a câştigat doar 1.344 de lei.

Tot o firmă de panificaţie are şi Emil Miclea (PDL). El este asociat unic al firmei SC Pan Aroma SRL care, în 2010, i-a adus dividende în valoare de peste 50.000 de lei. De pe urma firmei la care este acţionar, Miclea a obţinut, în 2008, la început de mandat, peste 80.000 de lei, ceea ce înseamnă că aproape şi-a înjumătăţit veniturile.

Dionisie Ani (PDL) este administrator al firmei SC District General Prod SRL Năsăud, specializată în fabricarea plăcilor, foliilor, tuburilor şi profilelor din material plastic. La început de mandat, el a menţionat în declaraţia de avere că a câştigat de pe urma firmei 18.000 de lei, suma fiind identică cu cea câştigată în 2010.

Dorin Neamţu (PDL) deţine firmele SC Castor Construct SRL, care se ocupă de construcţii, şi SC Done Fiso SRL, al cărei profil este comerţul cu amănuntul în unităţi alimentare şi nealimentare. El este director al firmei de comerţ de pe urma căreia, în 2010, a câştigat 12.000 de lei. La început de mandat, el menţiona că a câştigat exact aceeaşi sumă.

Petru Moldovan (PDL) deţine firma SC Eurosiv Sool Procom SRL Prundu Bârgăului, care se ocupă de intermedieri în comerţ. El deţinea firma şi la început de mandat. În 2008, a obţinut de pe urma ei 24.000 de lei ca profit şi 8.000 de lei ca director. Atunci însă, Moldovan era director şi la SC Industrie Natural Forest SRL, funcţie care i-a adus un venit de 40.000 de lei. În 2010, Moldovan şi-a păstrat doar funcţia de director al firmei sale, retribuită cu 14.400 de lei.

Gheorghe Pop (PSD) deţine firma SC RMG Est-Vest Trans SRL, specializată în comerţ cu produse alimentare şi nealimentare. El nu a menţionat cât a câştigat de pe urma ei nici la începutul mandatului, nici în 2010.

Cristian Parasca (PSD) este asociat unic la firma SC Escada Serv SRL, care se ocupă cu comerţul cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun. El mai este acţionar la Rocredit IFN Bistriţa, o instituţie bancară, şi la firmele Rombat şi Comelf, dar ocupă o funcţie de director într-o companie în care nu are nici acţiuni, nici părţi sociale. Parasca nu a menţionat veniturile pe care le-a obţinut prin intermediul firmei proprii.

Dorin Popescu (PNL) deţine firmele SC Internos SRL Bistriţa, de consultanţă în afaceri şi management, MP Internaţional Group SRL Bistriţa, care are ca obiect comerţul cu mobilă şi covoare, respectiv SC Euro GDG Agency SRL Bistriţa, care se ocupă de voiaj şi călătorii. Popescu este şi administrator al firmei SC Danmar Autoclub SRL Bistriţa, de unde a încasat un salariu de 18.000 de lei în 2010.

În 2008, Popescu era acţionar şi la SC Danmar Mobis SRL, care avea ca obiect de activitate comerţul cu mobilă, şi la SC Flumen Viaggi Internaţional SRL, care se ocupa de turism, firme care nu mai apar în ultima sa declaraţie de avere.

Luca Peter (PNL) deţine firma SC Instal Construct Nord SRL, unde este şi administrator. În 2010, el a câştigat un salariu anual de 12.000 de lei, suma fiind identică cu cea declarată la început de mandat.

Anton Vlad (PNL) deţine firma SC Global Forest SRL Prundu Bârgăului, care are ca obiect de activitate prelucrarea lemnului şi ale cărei acţiuni le-a cotat la un milion de lei în 2008, valoare care apare şi în ultima declaraţie de avere.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud este format din 31 de reprezentanţi ai PDL, PSD şi PNL.

(Material realizat de Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici