- Home
- Social
- PLOIEŞTI, (12.10.2011, 13:50)
- Mona Hera , Daciana Ilie ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
AFACERILE CONSILIERILOR JUDEŢENI - Prahova: Un consilier PSD are, prin cele 12 firme ale sale, 18 contracte cu bani publici
Un număr de 24 din cei 37 de consilieri judeţeni din Prahova sunt acţionari la 59 de societăţi - de la firme din domeniul energiei până la cabinete stomatologice sau SIF-uri. Şapte declară că au contracte cu statul pentru construirea de reţele de apă, organizarea de spectacole sau asistenţă juridică
Urmărește
2384 afișări
Dintre cei 24 de consilieri judeţeni care au firme, şapte declară că au încheiate contracte cu instituţii sau societăţi ale statului, fie prin firmele la care sunt acţionari, fie ca persoane fizice.
În ceea ce priveşte sumele aferente contractelor pe bani publici încheiate de membrii Consiliului Judeţean Prahova, acestea variază de la câteva zeci la câteva milioane de lei.
Astfel, în declaraţiile de interese ale consilierilor judeţeni se regăsesc de la contracte care prevăd valori de zece euro plus TVA lunar, până la contracte de câteva zeci de milioane de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Într-un top al membrilor Consiliului Judeţean Prahova care au contracte cu instituţii ale statului, pe primul loc se află social-democratul Ioniţă Toma, acţionar la 12 societăţi comerciale, potrivit declaraţiei sale de interese. Toma este membru al Comisiei de prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al judeţului.
Conform declaraţiei de interese pe care Ioniţă Toma a completat-o şi semnat-o în iunie 2011, firma la care este director şi unde deţine 33 la sută din acţiuni, SC Paulus SRL, a încheiat în ultimii trei ani 18 contracte pe bani publici, cu diverse instituţii sau societăţi, de la primării de comune până la şcoli şi spitale, de la Teatrul din Ploieşti până la Romgaz.
Astfel, printre instituţiile publice cu care firma la care Ioniţă este acţionar a încheiat contracte se numără primăriile Cornu, Bana Ana, Gura Vadului, Cojasca, Ceptura, Gura Vitioarei, Balta Doamnei, Vlădeni - Dâmboviţa, dar şi Romgaz, grupuri şcolare sau unităţi spitaliceşti.
În 2009, SC Paulus SRL a încheiat două dintre cele 18 contracte. În anul următor, firma consilierului Toma Ioniţă a încheiat alte şase contracte pe bani publici pentru ca, în prima jumătate a acestui an, Paulus SRL să semneze, cu diverse autorităţi publice, alte zece contracte. În cinci dintre aceste contracte, SC Paulus SRL lucrează în participaţie, alături de alte firme. În celelalte, firma este unic prestator.
Contactat telefonic, consilierul Toma Ioniţă a declarat că unele dintre contracte sunt pentru lucrări de construire a unor sisteme de apă şi canalizare, altele sunt de service pentru centrale termice.
Spre exemplu, conform declaraţiei de interese a consilierului, în februarie anul acesta SC Paulus SRL a semnat cu primăria comunei prahovene Gura Vadului un contract în care are o participaţie de 48 la sută şi care valorează 9. 237. 999 de lei, contract care s-a derulat pe o perioadă de mai puţin de trei luni.
În aceeaşi lună, SC Paulus SRL Ploieşti a semnat cu Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti un contract de prestări servicii, în baza căruia firma primeşte lunar zece euro fără TVA pentru service la centrala termică a teatrului. Paulus are un contract similar încheiat anul trecut cu Primăria Berceni, de la care percepe un tarif de zece ori mai mare decât cel prevăzut în contractul cu teatrul din Ploieşti, respectiv o sută de euro plus TVA.
Consilierul judeţean Toma Ioniţă a declarat pentru MEDIAFAX că obţinerea acestor contracte s-a făcut într-un mod "transparent, pe SEAP sau prin depunere de ofertă". El a precizat că faptul că este politician şi membru în CJ Prahova nu a contribuit cu nimic la încheierea acestor contracte. Întrebat dacă înainte de a fi implicat în administraţia locală firma la care este acţionar avea la fel de multe contracte pe bani publici, Toma Ioniţă a răspuns: "Bineînţeles".
Fostul vicepreşedinte al CJ Prahova din mandatul 2004 - 2008, Radu Ionescu, în prezent consilier judeţean din partea PDL, are firmă, dar declară că nu face afaceri pe bani publici.
În schimb, firma Mihaelei Ionescu, soţia consilierului, a derulat un contract cu Primăria Ploieşti în baza căruia a primit, în medie, 11.000 de lei pe zi. Firma Mihaelei Ionescu a semnat un contract primit prin încredinţare directă, în baza căruia firma a efectuat "prestări servicii" în perioada 24 - 29 mai contra sumei de 66.000 de lei.
Radu Ionescu a explicat că, în baza contractului, firma soţiei sale a organizat concerte în diverse cartiere din Ploieşti de "Zilele Oraşului". Firma soţiei consilierului judeţean Radu Ionescu a prestat acelaşi gen de servicii anul trecut, pentru Primăria Plopeni, contra sumei de 9.000 de lei. Primarii celor două oraşe în care Mihaela Ionescu a derulat afaceri sunt colegi de partid cu soţul acesteia.
Mircea Grigore, consilier judeţean PSD, fost şef în Poliţia Prahova şi avocat de profesie, face şi el afaceri cu statul.
În prima jumătate a acestui an, cabinetul individual de avocatură al lui Mircea Grigore a încheiat un contract de asistenţă şi reprezentare cu Primăria Ciorani din judeţul Prahova, condusă de un primar PSD. În baza acestui contract, avocatul primeşte lunar 1.300 de lei brut, respectiv 650 de lei net.
Cabinetul de avocatură al lui Grigore a semnat un contract similar anul acesta şi cu Serviciul de Ambulanţă Prahova, contract în baza căruia avocatul primeşte lunar 1.800 de lei brut. Procedura prin care au fost încredinţate contractele a fost atribuirea directă, conform declaraţiei de interese a consilierului judeţean.
Contactat telefonic, Mircea Grigore a declarat că, pentru banii pe care îi primeşte, asigură asistenţă juridică şi reprezentare în instanţă. Grigore a explicat că, în urmă cu doi ani, a avut un contract similar cu Primăria Tomşani, pe care reprezentat-o în instanţă în peste 20 de procese, multe dintre acestea având la bază probleme de fond funciar.
Consilierul judeţean Ludmila Sfârloagă (PSD), vicepreşedinte al Camerei regiunilor din Consiliul Europei, a avut un contract de colaborare cu Parcul Industrial Ploieşti, obţinut prin încredinţare directă. În baza acestui contract Sfârloagă a primit, în decurs de un an, începând cu septembrie 2010, suma totală de 13.464 de lei. Întrebată în ce constă colaborarea, Ludmila Sfârloagă a explicat că s-a ocupat de promovarea Parcului Industrial Ploieşti pe plan extern şi a contribuit la acţiunile organizate de PIP.
Consilierul judeţean PNL Laurenţiu Mitrea a încheiat, în septembrie 2010, un contract de închiriere cu Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România. Contractul, parafat în urma unei licitaţii, este valabil o perioadă de doi ani şi în baza acestuia consilierul judeţean primeşte 55.200 de euro.
Contactat telefonic, Laurenţiu Mitrea a declarat că a închiriat Asociaţiei Persoanelor cu Handicap o casă în Bucureşti, în care asociaţia şi-a amenajat un sediu. "M-au găsit dânşii, printr-o agenţie imobiliară, iar banii de chirie îi achită în tranşe lunare", a adăugat Laurenţiu Mitrea.
Conform declaraţiei de interese a vicepreşedintelui CJ Prahova Adrian Semcu (PNL), firma Senax Prod, la care deţine acţiuni unul dintre fiii lui Semcu, a derulat, începând cu octombrie 2008, timp de doi ani, două contracte de investiţii cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, unul în valoare de 654.473 de euro, celălalt în valoare de 160.956 de euro.
Adrian Semcu a declarat pentru MEDIAFAX că firma la care este acţionar fiul său nu a beneficiat de contracte pe bani publici şi că cele două contracte sunt contracte de investiţii ca urmare a accesării unor fonduri europene pe programe în domeniul agriculturii.
"Afacerile acestei firme nu au nicio legătură cu domeniul de activitate al Consiliului Judeţean", a precizat Adrian Semcu.
Chiar dacă, potrivit declaraţiei de interese, firmele sale sau ale familiei nu derulează niciun contract pe bani publici, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma (PSD), are o reclamaţie la Agenţia Naţională de Integritate, reclamaţia fiind făcută de prefectul de Prahova, Adrian Dobre.
În luna septembrie a acestui an, prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, a anunţat că a depus o sesizare la ANI în care prezintă situaţia de incompatibilitate a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care în anul 2009 a votat o hotărâre a CJ Prahova prin care fiul şi fiica lui Cosma erau expropriaţi de o suprafaţă de teren pe care va fi construit un drum judeţean din fonduri europene.
(Material realizat de Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro).
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe