Agenţie de turism cu capital spaniol: România nu e destinaţie pentru familiile cu copii sau pentru îndrăgostiţi

Lipsa agrementului, infrastructura rutieră proastă şi seviciile de slabă calitate plasează România în afara destinaţiilor preferate de familiile cu copii sau de îndrăgostiţi, a declarat agenţiei MEDIAFAX Javier Garcia del Valle, directorul general al Happy Tour, agenţie de turism cu capital spaniol.

Urmărește
488 afișări
Imaginea articolului Agenţie de turism cu capital spaniol: România nu e destinaţie pentru familiile cu copii sau pentru îndrăgostiţi

Castelul Bran (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"Am patru copii. Când călătoresc cu ei, mă întreb: copiii mei au ce să facă acolo, odată ajunşi la destinaţie? România nu este o destinaţie în care copiii să facă ceva, să nu se plictisească. Nici Bulgaria nu este, deşi stă mai bine decât România. Pentru copii este nevoie de aquapark-uri şi alte facilităţi. Problema este legată şi de infrastructură, pentru că nu vrei să ţii copiii şase ore pe drum", a spus del Valle, cetăţean spaniol rezident în România.

El a afirmat că mai mult de 25% dintre familiile care călătoresc în timpul verii merg cu copiii în vacanţă.

Oficialul Happy Tour crede că România nu este potrivită nici ca destinaţie pentru îndrăgostiţi.

"România este o destinaţie pentru vânători, pentru natură, Bucureştiul este foarte cunoscut în afară pentru viaţa de noapte, adică pentru discoteci, cluburi. România este căutată şi pentru cazinouri, mai ales de evrei şi arabi", a adăugat el.

Del Valle spune că România mai are mult de lucrat la capitolul servicii.

"Vă dau un exemplu personal, petrecut într-un restaurant. Am vrut să mănânc ceva repede. Orice ceream mi se răspundea cu nu. I-am explicat că am la dispoziţie doar jumătate de oră şi tot nu a înţeles. Nu mi-a oferit alternativă. Spunea nu înainte de a afla ce anume vreau. În general, nu se întâmplă astfel de situaţii în ţări pregătite pentru turism ca Spania sau Turcia. Dar cea mai mare problemă a României este infrastructura. România este o ţară foarte frumoasă, cu foarte multe oportunităţi. Am văzut Delta, Sibiul, Sighişoara sau Braşovul. Este frumos peste tot, dar stai blocat în trafic pănă ajungi acolo", a adăugat Javier Garcia del Valle.

El crede că România ar trebui să promoveze mitul Dracula şi Delta Dunării, foarte cunoscute în lume, însă rar asociate cu România.

"Avem Dracula, Delta Dunării - un fluviu foarte cunoscut in toată Europa şi în toată lumea. Întreaga deltă a fluviului este aici, dar noi nu o promovăm. Dacă mergi în SUA, în Ilinnois, şi întrebi: Ce ştiţi despre România? Aţi auzit de Dracula? Şi dacă ţi se răspunde că da, atunci asta trebuie să promovăm. Dracula este una dintre cele mai citite cărţi din lume şi este tradusă în foarte multe limbi străine. Dacă promovarea este deja făcută, de ce nu ne folosim de acest brand?", a afirmat managerul celei mai mari agenţii de turism din România.

Happy Tour, cea mai mare agenţie de turism din România după cifra de afaceri, a primit în acest an de la mai mult de 15 agenţii româneşti mari şi medii oferte pentru a fi preluate, însă compania deţinută de fondul de investiţii spaniol GED nu intenţionează să mai cumpere firme în perioada următoare.

"Nu plănuim să cumpărăm alte agenţii de turism. Avem un portofoliu complet şi vrem să dezvoltăm toate brandurile. Vrem să promovăm reţeaua de agenţii asociate. Avem 65 de agenţii asociate, pe care scrie Happy Tour, iar scopul nostru este să ajungem la 100 în acest an", a afirmat directorul general..

El a spus că după achiziţia în ultimii ani a mai multor firme de turism, Happy Tour primeşte permanent oferte de la proprietarii agenţiilor româneşti, care vor să le vândă.

Cifra de afaceria întregului grup Happy Tour a fost anul trecut de 57 milioane de euro.

"Pe primul trimestru avem o creştere de 16% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut. Targetul nostru pe acest an este să avem o creştere de 16%", a mai spus directorul companiei.

Compania spaniolă de administrare a fondurilor de investiţii GED a cumpărat în aprilie, anul trecut, pachetul majoritar de acţiuni al turoperatorului Prestige Tour, fondat de Mircea Vladu, tranzacţia fiind realizată prin intermediul agenţiei de turism Happy Tour.

Achiziţia a fost efectuată la câteva luni de la achiziţia site-ului Paravion.ro, de rezervare a biletelor de avion, şi a companiei Travel House de către GED.

Cu câţiva ani în urmă, GED a achiziţionat de la Nicolae Demetriade firma Happy Tour, cea mai mare agenţie de turism din România după cifra de afaceri.

Portofoliul GED include 27 de companii, dintre care 11 în estul Europei, în special în România (Happy Tour, Paravion, Travel House, Diamedix, Bioservice, Total Energy Business, Rosegur, Fonomat, Inforpress şi RED).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici