Aglomeraţie la Catedrala Mitropolitană unde se află racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Parascheva

Numeroşi oameni au stat la coadă în noaptea de marţi spre miercuri pentru a ajunge la racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Parascheva. Racla este aşezată în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi. Pelerinajul a început marţi dimineaţă.

Urmărește
372 afișări
Imaginea articolului Aglomeraţie la Catedrala Mitropolitană unde se află racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Parascheva

Aglomeraţie la Catedrala Mitropolitană unde se află racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Parascheva

Pelerinajul a început cu citirea Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva. Ulterior, racla cu sfintele moaşte a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană, în cadrul tradiţionalei procesiuni, de către un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Nichifor Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopul Iaşilor, informează Primăria Iaşi.

Racla a fost depusă în baldachinul special amenajat, „unde va rămâne până când rândul de închinare va putea fi gestionat din interiorul lăcaşului de cult, moment estimat a fi începând de marţi, 15 octombrie”.

Miercuri seara vor fi aduse de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos şi sfintele moaşte ale Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.

La pelerinaj sunt aşteptaţi, potrivit organizatorilor, peste 300.000 de credincioşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici