Agricultura atrage antreprenorii români. Creştere semnificativă a numărului de firme noi în primul semestru

Peste 10.000 de companii noi cu activităţi în agricultură, silvicultură şi pescuit au fost înfiinţate în primul semestru al acestui an, de cinci ori mai multe decât anul trecut, în pofida anului agricol 2020, unul dintre cei mai dificili pentru agricultorii români, indică Registrul Comerţului.

Urmărește
398 afișări
Imaginea articolului Agricultura atrage antreprenorii români. Creştere semnificativă a numărului de firme noi în primul semestru

Agricultura atrage antreprenorii români. Creştere semnificativă a numărului de firme noi în primul semestru

„Seceta de anul trecut a adus mari probleme în agricultură, mai ales în zona vegetală, dar lucrurile şi-au revenit, iar anul agricol 2020-2021 pare a fi foarte bun dacă ne uităm la recoltele culturilor de toamnă, de grâu, orz sau rapiţă. În plus, agricultura este rentabilă, pentru că primeşti subvenţie pe suprafaţă, ai acces facil la fonduri europene, preţurile cerealelor sunt istorice şi se aşteaptă o producţie record de cereale în 2021. De aceea sunt atraşi investitorii de acest domeniu”, a spus pentru ZF Alexandru Stănescu, deputat, fost preşedinte al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor.

Agricultura este al doilea cel mai „râvnit” sector după comerţ, dar în faţa construcţiilor şi transporturilor în acest an, mai arată datele de la Registrul Comerţului.

Paradoxal, valoarea producţiei agricole a scăzut cu 15% în 2020 faţă de anul precedent, în special din cauza secetei, iar volumul total al lucrărilor de construcţii a urcat cu 16% faţă de 2019, şi investitorii aleg să parieze invers în acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici