- Home
- Social
- (17.01.2022, 17:25)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Agricultură într-un mod ecologic. Trei roboţi ajută fermierii să cureţe solul de buruieni şi să planteze
- Roboţii, numiţi Tom, Dick şi Harry, au fost dezvoltaţi de Small Robot Company pentru a scăpa terenul de buruienile nedorite cu o utilizare minimă de substanţe chimice şi utilaje grele.
- Startup-ul lucrează la distrugătorii săi autonomi de buruieni din 2017, iar în aprilie anul acesta l-a lansat pe Tom, primul său robot comercial, care este acum operaţional în trei ferme din Marea Britanie.
- Ceilalţi roboţi se află încă în stadiul de prototip, fiind în curs de testare.
Urmărește
2323 afișări
Sursa foto: Twitter
Small Robot spune că robotul Tom poate scana 20 de hectare pe zi, colectând date care sunt apoi folosite de Dick, un robot de "îngrijire a culturilor", pentru a distruge buruienile. Apoi este rândul robotului Harry să planteze seminţe în solul eliberat de buruieni, potrivit CNN.
Utilizând sistemul complet, odată ce va fi funcţional, fermierii ar putea reduce costurile cu 40% şi utilizarea de substanţe chimice cu până la 95%, spune compania.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar: VOTEAZĂ AICI
-
Casele de pariuri din SUA îl consideră favorit la alegeri pe Donald Trump
-
Italia se înarmează. Guvernul intenţionează să cheltuiască 8,2 miliarde de euro pentru achiziţionarea de tancuri
-
Românii ar putea plăti mai puţine taxe pe salariu
Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, şase milioane de tone de pesticide au fost comercializate la nivel mondial în 2018, în valoare de 38 de miliarde de dolari. „Sistemul nostru le permite fermierilor să îşi repare solurile epuizate şi deteriorate de la o dietă de substanţe chimice", spune Ben Scott-Robinson, cofondator şi CEO al Small Robot.
Cum funcţionează roboţii
Scott-Robinson spune că firma speră să lanseze sistemul său complet de roboţi până în 2023, care va fi oferit ca serviciu la un tarif de aproximativ 400 de lire sterline pe hectar. Robotul de monitorizare este plasat mai întâi la o fermă, iar roboţii de plivit şi de semănat sunt livraţi doar atunci când datele arată că sunt necesari.
Pentru a dezvolta tehnologia de zapping, Small Robot a încheiat un parteneriat cu un alt start-up din Marea Britanie, RootWave.
„Creează un curent care trece prin rădăcinile plantei, prin sol şi apoi înapoi în sus, ceea ce distruge complet buruienile", spune Scott-Robinson. „Putem merge la fiecare plantă în parte care ameninţă plantele de cultură şi o putem elimina”. „Nu este la fel de rapid cum ar fi dacă te-ai duce să stropeşti întregul câmp", spune el. „Dar trebuie să aveţi în vedere că trebuie să mergem doar în părţile din câmp unde sunt buruienile”. Plantele care sunt neutre sau benefice pentru culturi sunt lăsate neatinse.
Small Robot numeşte acest lucru "agricultură per plantă" - un tip de agricultură precisă în care fiecare plantă este contabilizată şi monitorizată.
Pe lângă reducerea utilizării de substanţe chimice, Small Robot doreşte să îmbunătăţească calitatea solului şi biodiversitatea. „Dacă tratezi un mediu viu ca pe un proces industrial, atunci ignori complexitatea acestuia", spune Scott-Robinson. „Trebuie să schimbăm agricultura acum, altfel nu va mai fi nimic de cultivat”.
Citește pe alephnews.ro: Putin a anunțat un nou exercițiu strategic de antrenament nuclear, care include lansări de rachete
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hezbollah l-a numit pe Naim Qassem în funcția de secretar general, după asasinarea fostului lider al organizației, Hassan Nasrallah
Dezastru total la Volkswagen: Gigantul auto vrea să închidă 3 fabrici din Germania, să dea afară zeci de mii de oameni şi să scadă salariile cu 10%
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Daniela Iliescu, acuzată că și-a cumpărat de pe Shein rochia purtată la nunta lui Iancu Sterp cu Denisa Coțolan. Prima reacție
CANCAN.RO
Colțul de Rai aflat la doar 45 de minute de București. Stațiunea e renumită pentru aerul curat și pentru mâncarea gustoasă
GANDUL.RO
Ajutor financiar în bani pentru români începând cu 1 noiembrie. Cine sunt beneficiarii și care sunt condițiile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe