Video Ai făcut boala Covid 19? Uite cu ce sechele poţi rămâne în organism

  • Medicii îţi spun că, după ai fost internat cu Covid 19 la ATI , ai putea avea nevoie şi după vindecare de un aparat de oxigen care să te ajute să respiri
  • Dacă ai fost în stare gravă, este posibil să ai pe viitor anumite probleme cardiace, precum o formă cronică de miocardită
  • Statul la terapie intensivă pe termen lung îţi poate crea probleme precum atrofie musculară sau anumite infecţii
Urmărește
5236 afișări

Dacă ai avut Covid 19 şi ai fost în stare gravă,  trebuie să  ştii că boala îţi poate lăsa anumite sechele în organism. Este posibil să nu mai poţi să respiri normal, aşa cum o făceai înainte.

Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase la Spitalul Matei Balş din Capitală: Sunt pacienţi care se externează şi au în continuare necesitatea de oxigeno terapie, adică merg acasă cu un aparat de oxigen pe o perioadă de timp, se face o monitorizare ulterioră şi se stabileşte dacă vor rămâne pentru o perioadă lungă de timp sau dacă la un moment dat vor renunţa la această terapie cu oxigen.

Şi inima ta ţi-ar putea crea probleme  pe viitor  după ce ai trecut prin infecţia Covid 19, deşi asta nu este o regulă.

Gabriel Tatu-Chiţoiu, medic primar cardiologie şi medicină internă la Spitalul Floreasca: Nu ştim dacă acesta va lăsa sechele pe termen lung dar, din experienţa cu alţi viruşi din această categorie, marea majoritate a pacienţilor care trec prin această boală se vor vindeca fără sechele, dar ar putea să rămână un procent mic din aceşti pacienţi care să aibă forme cronice de miocardită care să poată să ducă la insuficienţă cardiacă.

În perioada de convalescenţă de 2, până la 4 săptămâni de după infecţia cu Covid ai putea să resimţi o stare de astenie, pentru că organismul luptă să  se refacă. Mai sunt complicaţii care pot să apară. 

Valeriu Gheorghiţă, medic primar boli infecţioase la Spitalul Militar Central Bucureşti: Cele care sunt atribuibile infecţiei virale ar fi legate de acest răspuns inflamator exagerat din partea organismului, care poate să ducă la suferinţe  neurologice cu afectare de tip neurocognitiv pe termen lung.

Şi statul la  terapie intensivă pe termen lung îţi poate crea probleme, precum atrofia musculară sau diferite infecţii date de intubaţia prelungită.Trebuie să ştii că medicii nu spun că toate aceste sechele sunt tipice pentru Covid 19, ci estimează care pot fi complicaţiile pe termen lung pe baza experienţei pacienţilor pe care i-au avut până  acum.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici