Ai primit un sms cu o ofertă de loc de muncă. S-ar putea să fie o escrocherie

Atenţie la propunerile primite prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie sau sms, care vă prezintă oportunităţi de angajare sau de investiţii ce promit câştiguri rapide, avertizează vineri Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Urmărește
257 afișări
Imaginea articolului Ai primit un sms cu o ofertă de loc de muncă. S-ar putea să fie o escrocherie

Ai primit un sms cu o ofertă de loc de muncă. S-ar putea să fie o escrocherie

Specialiştii DNSC le recomandă utilizatorilor să nu creadă orice ofertă venită pe mail, sms, platorme de mesagerie sau social media.

„Ofertele legitime de angajare nu vin prin mesaje simple de la persoane străine şi necesită un proces de recrutare mai complex şi mai îndelungat decât o simplă conversaţie pe platforme de mesagerie. Evitaţi furnizarea de date sensibile – date personale, date de autentificare sau date financiar-bancare – în cazul în care vă sunt solicitate explicit prin astfel de mesaje nesolicitate”, arată reprezentanţii DNSC.

Aceştia spun că, dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, trebuie să verificaţi existenţa ei pe canalele oficiale de comunicare ale companiei în cauză.

„De cele mai multe ori atacatorii se folosesc de imaginea unor branduri cu reputaţie pentru a păcăli utilizatorii, astfel că trebuie să fiţi atenţi la domeniul site-ului vizitat. Fiţi răbdători şi vigilenţi atunci când întâlniţi astfel de <oferte> şi analizaţi cu atenţie detaliile, în special textul. Lipsa diacriticelor ar fi un prim indiciu. În plus, de cele mai multe ori, atacatorii vor folosi instrumente de traducere automată a textului din limba lor nativă, astfel că veţi identifica lesne greşeli gramaticale, de sintaxă sau de exprimare, pentru că acel text nu este adaptat la rigorile limbii”, susţin specialiştii.

Conform acestora, cei care au oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media trebuie să ia imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului şi monitorizarea tranzacţiilor din cont. Cei care au suferit pagube trebuie să depună o plângere la Poliţia Română şi să notifice Directoratul la 1911.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dnsc,
oferte,
angajare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici