Ajutoarele de 15.000 de lei ajung la familiile afectate de inundaţii, începând de luni

Ajutoarele suplimentare în valoare de 15.000 de lei pentru familiile afectate de inundaţii din judeţele Galaţi şi Vaslui ajung la beneficiari începând de luni, 7 octombrie, a anunţat vineri Ministerul Muncii.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Ajutoarele de 15.000 de lei ajung la familiile afectate de inundaţii, începând de luni

Ajutoarele de 15.000 de lei ajung la familiile afectate de inundaţii, începând de luni

Ministerul Muncii anunţă că de luni vor fi distribuite, cu sprijinul Poştei Române, ajutoarele suplimentare pentru famiile afectate de inundaţiile din septembrie.

Aproximativ 6.000 de familii şi persoane singure vor beneficia de aceste fonduri.

„Acest ajutor vine în sprijinul celor care au fost grav afectaţi de inundaţiile din septembrie. Începând de luni, vor primi o sumă suplimentară care să-i ajute la refacerea locuinţelor şi înlocuirea bunurilor distruse în urma acestor calamităţi. Am fost la Galaţi ca voluntari împreună cu colegii din minister şi ştim cu ce probleme se confruntă, aşa că am acţionat cât se poate de rapid”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Sumele vor putea fi utilizate pentru cumpărarea de mobilier de strictă necesitate, obiecte sanitare, materiale de construcţii, cel puţin trei aparate electrocasnice (maşină de spălat rufe, aragaz/maşină de gătit, frigider/combină frigorifică, televizor), combustibil pentru încălzirea locuinţei şi prepararea apei calde şi a hranei.

Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a semnat vineri convenţia cu Poşta Română pentru ca sumele să ajungă la persoanele afectate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici