Video Ajutor pentru cei care nu văd un medic cu anii. Caravana cu medici intră în Legea Sănătăţii

  • Caravana cu medici este un ong în care mai mulţi medici merg în zonele rurale şi acordă servicii medicale în regim de voluntariat
  • Proiectul Caravana cu medici a fost inclus în Legea Sănătăţii, primind astfel cadru legislativ pentru a face acest tip de servicii medicale la nivel naţional
  • Dr. Mihai Ranete, unul dintre fondatori: Această lege a deschis uşile şi pentru alte ONG-uri care vroiau să facă voluntariat dar erau speriate de vidul legislativ
Urmărește
549 afișări

Dr. Mihai Ranete, unul dintre fondatorii proiectului Caravana cu Medici, susţinut de medici voluntari şi din donaţii,  te anunţă că proiectul a intrat în Legea Sănătăţii. Asta înseamnă că primeşte cadru legislativ pentru a acorda servicii medicale la nivel naţional, în anumite condiţii.

„A reglementat faptul că orice medic specialist ajutat de studenţi, ajutat de rezidenţi, poate să ofere servicii medicale într-o clădire cu aviz DSP, vorbim de şcoli, vorbim de licee, vorbim de cabinete, centre de permanenţă care au totuşi un aviz”, explică Dr. Mihai Ranete, cofondator al proiectului Caravana cu medici.

Voluntarii, medici şi rezidenţi, merg în zonele rurale şi acordă servicii medicale acolo unde oamenii nu au acces la ele.

„Această lege cumva a deschis uşile şi pentru alte ONG – uri sau alte grupuri de lucru, alte grupuri de iniţiativă care îşi doreau să realizeze activităţi de voluntariat medical dar erau cumva speriaţi de vidul legislativ respectiv”, spune Dr. Mihai Ranete.

Caravana cu medici are 3 tipuri de caravane: una dedicata patologiei cardiovasculare, una centrata pe sanatatea femeii, şi una dedicata pediatriei.În 6 ani de activitate a Caravanei au lucrat peste 200 de medici care au oferit servicii medicale pentru 8000 de oameni. Odată cu introducerea acestui proiect în legea sănătăţii medicii vor putea ajunge într-un număr şi mai  mare de sate şi comune din ţară.

Peste 50 la sută dintre pacienţii văzuţi până acum de medicii Caravanei  erau hipertensivi, iar peste 90 la sută dintre ei nu înţelegeau ce înseamnă hipertensiunea  arterială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici