Al doilea miner mort în Mina Lupeni, condus pe ultimul drum de colegii săi cu lămpaşe aprinse

Al doilea ortac care a murit în accidentul de la Lupeni, când tavanul unei galerii s-a surpat, a fost condus, marţi, pe ultimul drum de aproximativ 350 de oameni, printre care şi colegi îmbrăcaţi în echipament de miner, care au ţinut în mâini lămpaşe aprinse, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
633 afișări
Imaginea articolului Al doilea miner mort în Mina Lupeni, condus pe ultimul drum de colegii săi cu lămpaşe aprinse

Al doilea miner mort în Mina Lupeni, condus pe ultimul drum de colegii săi cu lămpaşe aprinse

Aproximativ 350 de oameni au participat, marţi, la înmormântarea lui Ioan Suciu, cel de-al doilea bărbat care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului din mina Lupeni, de săptămâna trecută. Bărbatul ar fi trebuit să împlinească, duminica viitoare, 44 de ani, era căsătorit şi avea o fetiţă. Ioan Suciu lucra în subteran de 22 ani.

Liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că Ioan Suciu a fost condus pe ultimul drum şi de numeroşi colegi de serviciu, care au venit îmbrăcaţi în echipamentul de lucru.

„Ioan Suciu a fost înmormântat în cimitirul bisericii din deal, din Lupeni. La înmormântare au participat colegii lui, familia, lideri de sindicat, precum şi cunoştinţe. Colegii de muncă au venit îmbrăcaţi în mineri şi au ţinut lămpaşe aprinse”, a afirmat Darius Câmpean.

Ioan Suciu a fost primul miner scos din subteran de către echipa de salvatori, în noaptea de joi spre vineri, după ce tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat.

Bărbatul a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Bucureşti, imediat ce a fost scos din mină, având mai multe fracturi şi un traumatism toracic. Vineri seara, Ioan Suciu a murit în urma leziunilor grave suferite.

Accidentul de la Mina Lupeni a avut loc joi după-amiaza, în jurul orei 14. Opt mineri au reuşit să se salveze, însă trei au fost surprinşi de malul de pământ şi au rămas blocaţi în subteran. Doi dintre au murit.

Mina Lupeni a fost inaugurată în anii '30, iar până în prezent, 220 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma incidentelor petrecute în subteran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici