- Home
- Social
- PLOIEŞTI, (21.01.2013, 12:24)
- Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Al doilea român ucis în criza ostaticilor a muncit în străinătate 10 ani. În Algeria lucra de 6 luni
Mihail Marius Bucur, românul mort în spital după ce a fost rănit în criza ostaticilor, a lucrat timp de zece ani în străinătate, ca inginer, iar în Algeria muncea de şase luni şi plecase din România cu doar câteva zile înaintea atacului terorist, după ce îşi petrecuse Crăciunul şi Revelionul acasă.
Urmărește
644 afișări
Al doilea român ucis în criza ostaticilor a muncit în străinătate 10 ani. În Algeria lucra de 6 luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Mihail Bucur avea 40 de ani, era căsătorit şi era tatăl unui băiat de 14 ani şi al unei fetiţe de trei ani.
Bărbatul a locuit mulţi ani în Ploieşti, iar în urmă cu aproximativ şapte ani el şi soţia sa au cumpărat un teren într-o localitate din apropierea Ploieştiului, unde şi-au construit o casă în care s-au mutat în urmă cu aproape trei ani.
Mihail Bucur a rămas orfan de ambii părinţi la vârsta de patru ani şi a fost crescut de o soră mai mare, iar cei care îl cunoşteau spun că era "un om bun, chibzuit şi echilibrat".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Părinţii i-au murit la patru ani şi l-a crescut o soră. Era un om trecut prin viaţă, extraordinar de calm, bun, chibzuit, echilibrat. Iubea foarte mult muzica. Deşi câştiga foarte mulţi bani, nu era deloc o fire extravagantă, iar banul nu-l schimbase", a declarat corespondentului MEDIAFAX un apropiat al familiei.
Marius Bucur a absolvit Facultatea de Construcţii din Bucureşti, iar în ultimii zece ani a lucrat ca inginer în construcţii pentru firme din domeniul petrolier de pe mai multe continente.
Prima dată a plecat la muncă în străinătate în urmă cu zece ani, în Texas. A lucrat apoi în ţări precum Kuwait şi Kazahstan. În 2011 a lucrat în România, iar în urmă cu şase luni se angajase ca inginer pe platforma de la In Amenas.
Reprezentanţi ai Prefecturii Prahova au declarat că Mihail Bucur este un inginer cu "înaltă calificare" şi că fusese recrutat de către o firmă din Londra pentru a lucra în Algeria pentru British Petroleum.
Marius Bucur petrecuse Crăciunul şi Revelionul în România, alături de familie şi se întorsese în Algeria în 8 ianuarie, cu doar câteva zile înaintea atacului terorist.
Vecinii bărbatului spun că Mihail Bucur era "un om muncitor, care îşi iubea mult copiii şi trăgea pentru familie".
"Era un om foarte bun, săritor. Iarna, când a fost zăpada mare, venea la noi, ne întreba dacă avem nevoie de ceva, dacă vrem să ne ducă undeva, să ne aducă apă…", afirmă unul dintre vecinii familiei Bucur.
Soţia lui Mihail Bucur este cunoscută în Prahova drept o femeie de carieră, care a condus, ca director general, Casa de Asigurări de Sănătate a judeţului Prahova, plecând din această funcţie în 2010, înainte de a o naşte pe fetiţă. În prezent, aceasta lucrează ca auditor la Curtea de Conturi.
"O femeie cu mult bun simţ şi un om pe care te poţi baza. Nu merita să i se întâmple aşa ceva", spun oamenii care o cunosc pe soţia românului mort în Algeria.
Iniţial, familia lui Mihail Marius Bucur a fost anunţat că acesta a suferit o rană la mână, dar că este în afara oricărui pericol. Duminică, familia a fost anunţată despre decesul bărbatului care se afla într-un spital din Alger, reprezentanţii MAE spunând că nu au primit informaţii corecte, complete şi la timp de la autorităţile algeriene despre situaţia bărbatului.
Doi români şi-au pierdut viaţa în urma atacului terorist din Algeria, în timp ce alţi trei s-au salvat.
Unul dintre supravieţuitori, Liviu Floria, în vârstă de 46 de ani, din Piteşti, a ajuns în România sâmbătă seară, iar duminică a organizat o conferinţă de presă în care a relatat "teroarea permanentă" prin care a trecut timp de două zile, subliniind că supravieţuitorii "nu au fost salvaţi, ci s-au salvat".
Bărbatul a povestit cum a reuşit să scape după ce împreună cu un alt român, George Iachim, din Constanţa, s-a baricadat într-un birou din complexul de la In Amenas, de unde într-un final au reuşit să fugă târându-se pe sub maşini şi sărind un gard. El a mai relatat cum a mers apoi prin deşert, timp de 15 ore, "cel puţin 35 de kilometri", alături de alţi şapte bărbaţi.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe