Al treilea vaccin în ultimele două săptămâni. AstraZeneca şi Universitatea Oxford anunţă că vaccinul anti-COVID pe care îl dezvoltă are o eficienţă de până la 90%

  • Ultimele rezultate ale gigantului farmaceutic AstraZeneca au oferit o eficienţă de 70% pentru vaccinul anti-COVID-19 pe care îl dezvoltă împreună cu Universitatea Oxford, transmite CNBC.
Urmărește
1348 afișări
Imaginea articolului Al treilea vaccin în ultimele două săptămâni. AstraZeneca şi Universitatea Oxford anunţă că vaccinul anti-COVID pe care îl dezvoltă are o eficienţă de până la 90%
Datele intermediare sugerează o protecţie de 70%, dar cercetătorii spun că cifra ar putea ajunge la 90% prin modificarea dozei.
 
Ştirea vine după ce vaccinurile create de Pfizer/BioNTech şi Moderna au raportat o eficienţă de 90% şi, respectiv, 94,5%.
 
Cu toate acestea, vaccinul produs de Oxford este mult mai ieftin şi este mai uşor de depozitat şi de transportat decât celelalte două.
 
„Anunţul de astăzi ne duce cu un pas mai aproape de momentul în care putem folosi vaccinurile pentru a pune capăt devastării cauzate de virusul, a declarat arhitectul vaccinului, prof. Sarah Gilbert.
 
Primul ministru Marii Britanii, Boris Johnson a spus că este „o veste incredibilă” şi că, deşi mai sunt încă verificări de siguranţă, „acestea sunt rezultate fantastice”.

Ştirea vine după ce vaccinurile create de Pfizer/BioNTech şi Moderna au raportat o eficienţă de 90% şi, respectiv, 94,5%.

Detalii vaccin Oxford/ AstraZeneca

Grupul britanic AstraZeneca a folosit datele a peste 23.000 de voluntari din Regatul Unit şi Brazilia şi urmează să colecteze un nou set de informaţii în următoarele săptămâni. Compania a declarat că analizele ulterioare ar putea altera rezultatele publicate astăzi, însă ar contura mai clar perioada de protecţie împotriva virusului.

AstraZeneca a adăugat că vaccinul poate fi depozitat şi transportat la condiţii normale de refrigerare de 2-7 grade celsius pentru o perioadă de cel puţin şase luni.

De asemenea, compania poate produce până la 3 miliarde de doze în 2021, iar ţările UE au acceptat deja să plătească 2,5 euro pe doză.

Prin comparaţie, firma de biotehnologie Moderna declarat că vaccinul pe care l-a creat rămâne stabil la temperaturi normale de refrigerare pentru o perioadă de circa 30 de zile, iar preţul unei doze poate ajunge la 37 de dolari pentru anumiţi clienţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici