Alba:CA menţine condamnarea la închisoare a fostului funcţionar din Prefectura Alba şi a soţiei sale
Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut condamnarea la 4 ani de închisoare cu suspendare a fostului funcţionar din Prefectura Alba Nicolae Puiuleţ şi a soţiei sale, dar a majorat perioada de supraveghere de la 6 la 7 ani, pentru trafic de influenţă, respectiv complicitatate la trafic de influenţă.
Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat corespondentului MEDIAFAX că instanţa a respins, miercuri, apelurile celor doi, Nicolae Puiuleţ şi Mioara Puiuleţ, împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Alba la sfârşitul lunii ianuarie a.c. şi a admis apelul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba împotriva aceleiaşi sentinţe.
Muntean a spus că instanţa Curţii de Apel Alba Iulia a desfiinţat sentinţa penală atacată numai sub aspectul termenului de supraveghere, majorându-l de la şase la şapte ani.
În rest, Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut condamnarea la patru ani de închisoare cu suspendare a celor doi.
Decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare, competenţa revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Fostul funcţionar din cadrul Prefecturii Alba, Nicolae Puiuleţ, şi soţia sa au fost condamnaţi, în ianuarie, de Tribunalul Alba, la patru ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă, sentinţa nefiind definitivă.
Reprezentanţii Biroului de Presă al Tribunalului Alba informau atunci că instanţa a decis condamnarea inculpaţilor Nicolae Puiuleţ şi Miorica Paraschiva Puiuleţ la patru ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.
Tribunalul Alba dispusese suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de şase ani.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, în iulie anul trecut, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Nicolae Puiuleţ, pentru trafic de influenţă în formă continuată, şi a Paraschivei Miorica Puiuleţ, pentru complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.
Ulterior, cei doi au fost eliberaţi din arestul preventiv.
Potrivit anchetatorilor, Nicolae Puiuleţ, în perioada august - septembrie 2009, precum şi în 14 iunie 2010, ajutat de Miorica Puiuleţ, ar fi pretins şi primit suma totală de 41.400 lei de la denunţătorii D.P., P.C, P.S.
Inculpaţii i-au cunoscut pe cei trei în luna mai 2009 şi, în acel context, i-a lăsat să creadă că ar avea influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Serviciului de Ambulanţă Alba Iulia şi Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Alba, prin intermediul cărora pot obţine pensie de handicap pentru P.O.L., soţia lui P.S., precum şi pentru soacra lui P.S., dar şi angajarea pe un post de şofer a numitului P.D. la Serviciul de Ambulanţă Câmpeni.
Nicolae Puiuleţ a fost încadrat până la 16 iunie 2010 în calitate de consilier superior în cadrul Prefecturii Judeţului Alba şi, împreună cu soţia sa, Miorica Puiuleţ, a avut o serie de întâlniri şi discuţii cu denunţătorii, când au pretins şi au primit de la aceştia diferite sume de bani.
Întâlnirile dintre inculpaţi cu denunţătorii se realizau în diferite zone ale oraşului Alba Iulia, la diferite intervale de timp, ocazie cu care inculpatul Puiuleţ Nicolae prezenta "stadiul rezolvării", motivele pentru care până în acel moment nu a fost posibilă soluţionarea (respectiv că "funcţionarii" cu care pretindeau că "au aranjat" sunt plecaţi din localitate ori că sunt pentru moment ocupaţi, dar de fiecare dată dădeau asigurări că problema se rezolvă, iar banii care mai sunt necesari a mai fi daţi sunt tocmai pentru a urgenta şi rezolva).
Astfel, în legătură cu "rezolvarea angajării" pe un post de şofer, la sfârşitul lunii septembrie 2009 inculpatul i-a spus denunţătorului D.P că a obţinut pentru el postul de conducător auto, dar mai trebuie să dea o sumă de bani, pe lângă cele pe care le dăduse anterior în acelaşi scop. Numitul D.P i-a precizat că nu mai este interesat, deoarece obţinuse un alt loc de muncă, având în vedere că trecuse mult timp de când inculpatul îi tot solicita bani şi nu îi "rezolva angajarea" şi în acest context i-a cerut să-i restituie sumele de bani deja avansate.
Nicolae Puiuleţ a solicitat denunţătorului să-i găsească o altă persoană interesată pentru postul de conducător auto pe care i-l promisese, deoarece numai astfel îi va putea restui suma avansată. Pentru a discuta toate amănuntele s-au întâlnit ambii inculpaţi cu numitul D.P în oraş şi cu acest prilej i-au cerut celui din urmă să găsească o altă persoană interesată de post, de la care să primească denunţătorul suma pe care le-o dăduse deja lor şi va fi angajată acea persoană. În acest context, în urma realizării flagrantului delict în 14 iunie 2010, asupra inculpatei (în poşeta acesteia) a fost găsită suma de 5.000 de lei, iar cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare au fost identificate mai multe înscrisuri ce constituie mijloc de probă în cauză.
În 15 iunie, s-a dispus reţinerea pentru 24 ore a celor doi inculpaţi, iar Tribunalul Alba a emis mandate de arestare pe numele soţilor Puiuleţ. Ei au fost eliberaţi ulterior.
Nicolae Puiuleţ, care, în momentul arestării, era consilier juridic în Prefectura Alba, a fost suspendat din funcţie până la o decizie de condamnare definitivă a instanţei.
Nicolae Puiuleţ era angajat din 2009 în cadrul Prefecturii Alba, pe postul de consilier la Departamentul Juridic. Anterior, Nicolae Puiuleţ a lucrat la cabinetul unui parlamentar de Alba şi a fost şeful Oficiului Prefectural Câmpeni.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO