Alcoolul, boală grea. Cei care beau adesea până la leşin, mai predispuşi la Alzheimer
Consumul de alcool până la pierderea cunoştinţei sau „leşin" este un lucru obişnuit în rândul celor care îşi permit acest obicei. Dar poate avea un impact serios asupra creierului, potrivit unui cercetător în neuroştiinţe.
Alcoolul, boală grea. Cei care beau adesea până la leşin, mai predispuşi la Alzheimer
Beneficiile alcoolului sunt îndelung dezbătute şi tot mai multe studii au stabilit efectele sale nocive asupra sănătăţii. În timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că „nicio cantitate de alcool nu este sigură", se spune că un consum excesiv duce la deteriorarea ireversibilă a creierului.
Dr. Robert Love, cercetător şi specialist în neuroştiinţe, susţine că persoanele care beau adesea până la pierderea cunoştinţei sunt mai predispuse la Alzheimer.
Alzheimer este un tip de tulburare a creierului care afectează memoria şi capacitatea de gândire, pe lângă mai multe modificări comportamentale. Potrivit cercetătorului în neuroştiinţe, „dragostea” pentru consumul excesiv de alcool contribuie în mod direct la această afecţiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
El a enumerat mai multe moduri în care consumul de alcool poate avea un impact asupra creierului, inclusiv afectarea amintirilor de moment. De asemenea, se crede că are un impact asupra somnului, afectând astfel imunitatea, conform The Focus.
Dr. Robert vorbeşte, de asemenea, despre efectele alcoolului asupra sistemului gastrointestinal, deoarece „afectează bacteriile intestinale", ceea ce dăunează din nou creierului.
El încheie sfaturile spunând: „Vă rog să nu beţi până la punctul în care vă pierdeţi cunoştinţa sau vă pierdeţi capacitatea de a vă aminti unde aţi leşinat. Acest lucru vă creşte semnificativ riscul de a suferi de boala Alzheimer în viitor".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO