- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alcoolul nu îneacă necazul, ci îl sporeşte
Proverbul spune că alcoolul te ajută să-ţi "îneci amarul", să uiţi de necazuri, însă, în realitate, acesta nu face decât să le prelungească, după cum arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Tokio.
Alcoolul nu îneacă necazul, ci îl sporeşte
Într-un comunicat dat publicităţii vineri, echipa condusă de profesorul în farmacologie Norio Matsuki explică faptul că etanolul conţinut în alcool nu ajută consumatorul să uite, aşa cum se crede în general, ci, dimpotrivă, păstrează amintirile bine întipărite în memorie.
Cercetătorii au ajuns la această descoperire prin teste pe şoareci de laborator, care au fost supuşi unor şocuri electrice uşoare timp de mai multe zile, pentru ca apoi să fie reintroduşi în cuştile lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Donald Trump afirmă că pregăteşte o întâlnire cu Vladimir Putin pentru a discuta despre războiul din Ucraina
-
Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
Rozătoarele erau terorizate de fiecare dată când se deschidea cuşca, iar cercetătorii le-au injecat atunci unora alcool şi altora ser fiziologic, pentru a putea studia reacţiile celor două grupuri.
Studiul a demonstrat că teama dura mult mai mult timp, în medie două săptămâni, la şoarecii care primeau o doză de alcool, decât la ceilalţi.
"Dacă aplicăm aceste rezultate la oameni, asta înseamnă că amintirile urâte de care vrem să scăpăm vor dura mai mult timp dacă bem alcool, chiar dacă acest obicei provoacă o oarecare euforie pe moment", subliniază studiul.
"Pentru a uita ceva negativ, e mai bine să fie şters cât mai repede posibil cu altceva pozitiv, şi în niciun caz nu trebuie apelat la alcool", a recomandat Matsuki.
Concluziile studiului au fost publicate în revsita academică americană Neuropsychopharmacology.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO