- Home
- Social
- ALBA IULIA, BISTRIŢA, CONSTANŢA, PLOIEŞTI, CLUJ-NAPOCA, (10.12.2016, 12:04)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Secţii de vot în case parohiale, la bazinul olimpic sau autogară, la teatru ori în magazinele săteşti
Mai multe secţii de vot sunt amenajate în case parohiale din ţară, într-un bazin olimpic, într-o autogară, la teatru, în magazine săteşti şi în casele oamenilor. Proprietara unei locuinţe din Cluj în care a fost înfiinţată o secţie primeşte 300 de lei, iar Primăria îi asigură lemnele de foc pe 2 zile.
Urmărește
1128 afișări
: Secţii de vot în case parohiale, bazin olimpic, autogară, teatru şi în magazine săteşti (Imagine: Adina Neagoe/ Arhiva Mediafax Foto)
Alba
Cele mai multe secţii de votare din judeţul Alba, pentru alegerile parlamentare, vor funcţiona în instituţii de învăţământ, însă unii alegători îşi vor exercita dreptul constituţional în incinta unei case parohiale, a unei gări CFR, în pieţe agroalimentare, în clădirea unui bazin olimpic sau într-un fost sediu CAP.
Locuitori din Alba Iulia sunt aşteptaţi să voteze şi în incinta clădirii care adăposteşe bazinul olimpic - Stadionul municipal ”Cetate” -, dar şi în sediul unei societăţi comerciale, în timp ce la Blaj se votează şi în piaţa agroalimentară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În localitatea Inuri, din comuna Vinţu de Jos, va fi amenajată o secţie de votare într-o casă parohială, în vreme ce în localitatea Făget, din comuna Valea Lungă, oamenii sunt aşteptaţi să voteze într-o casă particulară. La Cricău, biblioteca comunală va fi secţie de vot, iar la Tibru, Mesentea şi Sîncrai se va vota şi în săli de întruniri şi festivităţi.
Totodată, secţie de vot va fi amenajată şi la Gara CFR din Teiuş, iar în localitatea Tău, din comuna Roşia de Secaş, oamenii îşi vor exercita dreptul electoral în fostul sediu CAP. În localitatea Valea Barnii, din comuna Mogoş, oamenii sunt aşteptaţi să voteze în refugiul turistic.
În judeţul Alba, pentru alegeri au fost delimitate 440 de secţii de votare, iar la urne sunt aşteptate peste 315.600 de persoane.
Bistriţa-Năsăud
Peste 200 din cele 313 secţii de votare din judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, vor funcţiona în instituţii de învăţământ, însă unii alegători îşi vor exercita dreptul la vot în autogară, în incinta unei case de căsătorii, a unei săli de nunţi, într-un centru de informare turistică, în incinta policlinii din Beclean sau în sedii ale fostului CAP.
Majoritatea secţiilor de votare din judeţul Bistriţa-Năsăud vor fi amenajate în grădiniţe, şcoli şi licee, înclusiv în sălile de sport, dar şi în cămine culturale, la sediile unor primării şi în diferite săli de festivităţi.
Locuitorii din Bistriţa sunt aşteptaţi să voteze în incinta Clubului Sportiv Municipal, a casei de cultură din cartierul Sigmir sau a Clubului Rotary, în timp ce alegătorii din Năsăud vor vota în incinta autogării din oraş, iar cei din oraşul Beclean în sediul casei de căsătorii, a policlinicii şi a Clubului Copiilor.
În localitatea Jelna, din comuna Budacu de Jos, secţia de vot va fi amenajată în incinta Centrului de Informare Turistică, în timp ce alegătorii din Satu Nou, comuna Cetate sunt aşteptaţi la bibiotecă, iar cei din comuna Bistriţa-Bârgăului în sala de nunţi.
Sătenii din Pinticu, comuna Teaca şi cei din Jeica, comuna Mărişelu, îşi vor exercita dreptul la vot în sediile fostelor CAP-uri, respectiv a societăţii agricole.
În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt aşteptaţi la urne 263.051 de alegători. Autorităţile au pregătit 313 de secţii de votare, din care cele mai multe – 57 - vor funcţiona în municipiul Bistriţa.
Constanţa
Alegătorii din judeţul Constanţa sunt aşteptaţi să voteze duminică în 554 de secţii de votare, aceste fiind organizate, pe lângă unităţi de învăţământ, cămine sau centre culturale şi săli de sport, şi în incinta unor teatre, foste sedii CAP, vile şi hoteluri ori societăţi comerciale.
Astfel, în municipiul Constanţa, au fost organizate secţii de votare în şcoli ajutătoare, la Teatrul Fantasio şi Agenţia Fiscală, dar şi la Palatul Copiilor, Căminul de pensionari de pe strada Unirii şi Centrul judeţean de resurse şi asistenţă educaţională, inclusiv la o vilă din staţiunea Mamaia, în timp ce în Mangalia şi Medgidia oamenii vor merge să voteze în baze şi cluburi sportive, sediile unor societăţi, hoteluri, fundaţii pentru tineret şi, la Medgidia, chiar şi la o persoană fizică.
Tot în judeţ mai sunt amenajate secţii de vot la sediul Poliţiei Locale din Eforie Sud şi la Hotelul Traian din Eforie Nord, la Centrul permanent pentru persoane abuzate şi la Centrul permanent de îngrijire persoane în vârstă din Hârşova, la Coloana auto - Ecoterm, Dispensarul nr.2, Clubul Sindicatului Petrochimistul, Casa de Căsătorii dar şi Clubul Pensionarilor din Năvodari, precum si la Spitalul de Ftiziologie din localitatea Agigea.
Totodată, în comuna Deleni, secţii de vot au fost organizate şi în foste sedii CAP.
În judeţul Constanţa sunt înregistraţi cu drept de vot 628.935 de cetăţeni, între care mai mult de o treime din numărul alegătorilor - 268.680 - au reşedinţa în municipiul Constanţa.
Prahova
În Prahova, cele mai multe secţii de votare sunt amenajate în şcoli, grădiniţe sau cămine culturale. În schimb, ploieştenii vor merge la vot şi în secţii amenajate, de exemplu, la Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret Prahova, Palatul Culturii, Policlinica Cina, Palatul Copiilor, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Ocolul Silvic.
Secţia cu numărul 39 din Ploieşti este amenajată la parterul Blocului 24B, în Ploieşti, pe strada Mihai Bravu.
Şi tot în Ploieşti, alte trei secţii sunt amenajate în Cantina de Ajutor Social.
Ploieştenii vor putea vota şi la Poştă, secţia 43 fiind la Ghişeul Nr. 2 - Oficiul Poştal Ploieşti 1. Chiar şi în Gara Ploieşti Triaj există o altfel se secţie.
La Plopeni, două secţii sunt în Sala Polivalentă din oraş, la Sinaia secţia 263 este la Centrul International de Conferinţe Casino, la Iordăcheanu oamenii vor vota într-un fost sediu CAP, iar la Valea Călugărească într-o Cabană de Vânătoare.
În Prahova sunt 623 de secţii de votare. Potrivit Prefecturii, au fost tipărite 741 de mii de buletine de vot pentru Camera Deputaţilor şi tot atâtea pentru Senat, fiind înregistraţi 663.000 de alegători.
Cluj
La nivelul judeţului Cluj vor fi deschise, duminică, 656 de secţii de votare, cele mai multe – 181 - urmând să funcţioneze în municipiul Cluj-Napoca. Din cele 369 de secţii din mediul rural, majoritatea în şcoli sau instituţii publice, sunt peste zece amplasate în gospodăriile unor cetăţeni, în incinta unor magazine săteşti, a unor foste CAP-uri sau chiar în clădirea unei parohii ortodoxe.
Astfel, cele mai multe secţii de votare care vor funcţiona în gospodăriile cetăţenilor – patru – sunt în sate aparţinând comunei Iara, secţia nr. 333 este în casa Todoricăi Paşca din satul Moara de Pădure, comuna Băişoara, secţia nr. 625 într-o casă particulară din satul Clapa, comuna Tritenii de Jos. De asemenea, secţia nr. 338 din satul Giurcuţa de Sus, comuna Beliş, va fi deschisă într-un magazin, la fel ca şi alte trei secţii din comunele Cojocna, Baciu şi Sînpaul. O secţie va funcţiona în satul Nireş, comuna Mica, în spaţiul fostului CAP, iar secţia nr. 409 în cadrul Parohiei Ortodoxe Sălişte, comuna Ciurila.
Preotul Aurel Cristea, parohul din satul Miceşti, de care aparţine şi Parohia Ortodoxă din Sălişte, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a pus la dispoziţie o cameră a casei parohiale din localitate pe care nu o foloseşte nimeni.
”Este în centrul satului, are intrare separată, nu locuieşte preotul acolo. Cu acordul oamenilor, am decis să ajutăm Primăria Ciurila să facă o secţie de votare, pentru că tot pentru oameni este, numai să fie folosită cu gânduri bune, să ne ajute Dumnezeu. Sunt cam 60 de oameni în Sălişte”, a spus părintele Cristea.
Primarul comunei Băişoara, Minodora Luca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Primăria plăteşte 300 de lei proprietarei casei care îşi pune casa la dispoziţie de alegeri.
”O cameră a casei d-nei Paşca din Moara de Pădure o transformăm în secţie de votare. Noi asigurăm lemnele de foc pentru două zile, să fie încălzită secţia şi sâmbătă şi duminică. Nu avem alt loc în sat pentru secţie de votare”, a spus Luca, adăugând că în satul Moara de Pădure locuiesc circa 100 de persoane.
În judeţul Cluj sunt aşteptaţi la urne un număr de 604.430 de alegături, pentru care Prefectura Cluj a pregătit peste 1,3 milioane de buletine de vot. Costul total al tipăririi buletinelor a fost de 103.793 de lei.
Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Buletinele de vot sunt trimise către secţiile de votare. Jandarmii asigură trasportul şi paza secţiilor după ora 18.00 - FOTO, VIDEO
Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Prevederile legale privind pragul electoral şi distribuirea mandatelor
Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Campania electorală s-a încheiat. Ghidul alegătorilor la scrutinul din 11 decembrie
Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Secţiile de votare, verificate de pompieri. Peste 5.000 de nereguli, remediate
Citeşte şi: Alegeri parlamentare 2016. Poşta Română a primit 4.561 de plicuri cu voturile românilor din diaspora
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe