Alertă de securitate emisă de Ambasada SUA în România: ameninţări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee / Reacţiile MAI şi SRI

  • Ambasada SUA de la Bucureşti a emis o alertă privind posibile ameninţări care vizează sinagogi, temple sau moschei din România, în perioada 11-13 octombrie.
  • Cetăţenii sunt sfătuiţi să fie atenţi.
Urmărește
993 afișări
Imaginea articolului Alertă de securitate emisă de Ambasada SUA în România: ameninţări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee / Reacţiile MAI şi SRI

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a emis vineri o alertă de securitate în legătură cu posibile ameninţări îndreptate împotriva unor instituţii religioase din România.

Potrivit informării oficiale, ameninţările ar putea viza sinagogi, temple sau moschei, în intervalul vineri-duminică. De asemenea, cetăţenii sunt sfătuiţi să fie atenţi.

Ambasada nu a oferit detalii suplimentare despre natura ameninţărilor, dar a insistat că este nevoie de măsuri preventive în acest sens. Autorităţile române nu au emis încă o reacţie oficială cu privire la această alertă.

În aceste zile are loc Yom Kippur - Ziua Ispăşirii -, cea mai solemnă sărbătoare din calendarul iudaic. Potrivit tradiţiei evreieşti, timp de 25 de ore, evreii ţin post negru şi se roagă pentru iertarea greşelilor.

Reacţiile MAI şi SRI

Serviciul Român de Informaţii (SRI) susţine nu are date care să ducă la solicitarea creşterii nivelului de alertă teroristă, după ce Ambasada SUA avertizează asupra unor posibile ameninţări la sinagogi, temple şi moschei în România.

„În prezent, SRI nu are date şi informaţii care ar putea conduce la solicitarea creşterii nivelului de alertă teroristă. Dar ţinând cont totuşi de contextul internaţional de securitate şi de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend, SRI cu structurile competente şi împreună cu toate celelalte structuri şi instituţii va manifesta o atenţie sporită pentru prezervarea stării de securitate a românilor”, a spus Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii.

De asemenea, într-o informare de presă de vineri, MAI arată că poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră, împreună cu partenerii instituţionali, se vor afla în stradă, o atenţie deosebită fiind acordată zonelor în care se desfăşoară ceremonii religioase, lăcaşurilor de cult şi locurilor cu public numeros, pentru siguranţa tuturor cetăţenilor.

„Facem apel la persoanele care observă posibile încălcări ale legii să sesizeze structurile abilitate, prin numărul unic de urgenţă 112 sau, după caz, la cel mai apropiat echipaj al Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis ministerul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici