- Home
- Social
- IAŞI, (09.10.2019, 00:56)
- Ilinca Nazarie
Video Alertă la aeroportul Iaşi, după ce un avion de pasageri a avut probleme la aterizare. La bord era şi Gheorghe Flutur - FOTO
Alertă la aeroportul din Iaşi după ce un senzor al aeronavei care venea de la Munchen a indicat că sunt probleme la roata din faţă a trenului de aterizare. Avionul a aterizat în siguranţă la a doua încercare şi niciun pasager nu a fost ranit, informează corespondentul MEDIAFAX. La bordul aeronavei călătorea şi Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.
Urmărește
4874 afișări
Avionul, la bordul căruia se aflau 112 pagasgeri, trebuia sa aterizeze la ora 23:50.
Cătălin Bulgariu, directorul aeroportului Iaşi, a făcut o serie de declaraţii privind incidentul.
„Din fericire, nu s-a întâmplat nimic. Totul este normal. Totul a fost în regulă. Dar senzorul la aeronavă, la trenul de aterizare a arătat o defecţiune şi a făcut o încercare de aterizare, a verificat trenul de aterizare, totul a funcţionat normal şi după aceea s-a aterizat în condiţii de siguranţă", a declarat directorul aeroportului, pentru corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
-
Zelenski afirmă că Ucraina nu va recunoaşte niciodată teritoriile ucrainene ocupate de armata Moscovei ca parte a Rusiei
„Au făcut un exerciţiu, asta este procedura. În momentul în care sunt senzorii de la trenul de aterizare, vin spre aterizare, declanşează operaţiunea de aterizare, dar nu aterizează astfel încât să se asigure că toate echipamentele merg normal. Atunci au urcat înapoi în zbor şi au aterizat corect. Dar în primă fază aşa este procedura, trebuie să facă un zbor de recunoaştere, adică să vadă dacă trenul de aterizare funcţionează sau nu. Nu poţi să mergi din prima atât timp cât senzorul îţi arată o problemă la trenul de aterizare", a adăugat oficialul.
„Tratăm orice astfel de problemă ca o problemă reală, ca o problemă care...într-adevăr dacă senzorul arată o defecţiune existentă, atunci într-adevăr aterizarea ar fi fost una în condiţii excepţionale, una de urgenţă şi ar fi trebuit să fim acolo să asigurăm suportul. Şi am asigurat suportul atât cu utilajele aeroportului, cât şi cu utilajele celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă", a precizat Cătălin Bulgariu.
Ca măsură de precauţie, au fost trimise 10 autospeciale de stingere, 8 echipaje de prim ajutor şi autospeciala intervenţie în caz de accidente colective.
Pasagerilor li s-a spus că pe pistă se afla o maşină.
Aflat la bordul aeronavei, Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a declarat: „Au spus că era ceva pe pistă. Nu ştiu mai mult de atât. Am primit o poveste şi trebuie să o lămurească. Nu ştiu. Mi-a spus echipajul că era o maşină pe pistă dar (...) nu ştiu. Am o aplicaţie. Mi-a spus fiică-mea că a făcut o buclă şi am întrebat de ce când am ajuns pe aeroport."
Un pasager de la bordul avionului a afirmat că ne-au "spus că a intrat o maşină pe pistă, dar nu s-au deschis roţile. Nu ne-am speriat deloc, că nu am ştiut. Ne-au spus că era o maşină în cale şi au zis că mai fac un rond. Nu ne-au spus ca să nu intre lumea în panică. E mai bine că nu ne-au anunţat".
„Nu ne-a spus nimeni nimic, că în România aşa e. Ca la şcoală, te pun să înveţi, să înveţi, dar nu îţi explică nimeni de ce. Aşa şi acum. Am aterizat în România, lumea s-a ridicat în picioare. Prin surse am aflat că nu s-a deschis roata, sau că nu se deschidea, dar din moment ce am aterizat e clar că s-a deschis," a declarat un alt pasager.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Tehnologia chineză de supraveghere se răspândeşte la nivel global. Ce îngrijorări stârneşte a doua cea mai mare economie din lume
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe