Alertă la graniţa cu Bulgaria. România ia măsuri pentru a preveni răspândirea variolei la oi

  • Un focar de variolă ovină şi caprină a fost confirmat în Straldzha, regiunea Yambol, Bulgaria.
  • Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a convocat de urgenţă Centrul Naţional de Combatere a Bolilor (CNCB) pentru a stabili un plan de acţiune.
Urmărește
231 afișări
Imaginea articolului Alertă la graniţa cu Bulgaria. România ia măsuri pentru a preveni răspândirea variolei la oi

Alertă la graniţa cu Bulgaria. România ia măsuri pentru a preveni răspândirea variolei la oi

Joi au fost convocaţi reprezentanţii instituţiilor statului pentru a adopta decizii care au ca obiectiv principal protejarea sectorului zootehnic românesc, prin introducerea următoarelor măsuri de prevenire şi control al variolei ovinelor şi caprinelor:

- alocarea de personal veterinar permanent la toate punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, pentru asigurarea controlului tuturor mijloacelor de transport animale vii şi produse de origine animală care intră pe teritoriul României dinspre Bulgaria

- amenajarea de puncte de dezinfecţie la toate punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, pentru dezinfecţia obligatorie a tuturor vehiculelor care intră pe teritoriul României

- informarea permanentă a fermierilor şi a transportatorilor despre riscurile răspândirii variolei ovinelor şi caprinelor şi despre măsurile preventive obligatorii.

„Prezenta decizie va produce efecte timp de 30 de zile de la data emiterii acesteia. Pe această cale, ANSVSA solicită operatorilor economici din România implicaţi în activitatea de comerţ cu rumegătoare să acorde maximă atenţie instrucţiunilor transmise de ANSVSA prin intermediul DSVSA judeţene, pentru a-şi proteja efectivele de rumegătoare mici de această boală. Orice suspiciune de boală trebuie notificată în cel mai scurt timp DSVSA judeţene”, informează ANSVSA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici