Alertă la mare | Inspectorii sanitari au amendat cu aproape 170.000 mai multe unităţi de pe litoral

Inspectorii sanitari au aplicat 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 167.700 de lei şi a suspendat temporar trei restaurante şi o pizzerie, după ce a controlat mai multe unităţi de pe litoral în perioada 3-16 iulie, potrivit unui comunicat transmis luni de ANSVSA.

Urmărește
282 afișări
Imaginea articolului Alertă la mare | Inspectorii sanitari au amendat cu aproape 170.000 mai multe unităţi de pe litoral

"În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, neanunţarea de către operatorul economic a începerii activităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor", se arată în comunicatul transmis de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Inspectorii sanitari au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.000 de lei şi au retras de la comercializare 678 de kilograme de produse alimentare nedestinate consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare, după ce s-au deplasat la mai multe unităţi din Constanţa, la solicitările CJPC Constanţa.

"Totodată, la solicitarea IPJ Constanţa – SICE, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat acţiuni comune de control în staţiunea Venus, unde în urma verificărilor efectuate au sancţionat contravenţional două restaurante, cu amenzi în valoare de 5.500 de lei. Au fost retrase de la vânzare 72 de kg produse alimentare, improprii consumului uman şi dirijate către o unitate specializată pentru neutralizare", se mai arată în comunicat.

În perioada 3-16 iulie au fost confiscate şi retrase de la vânzare 984 kg de produse alimentare.

În perioada 3-16 iulie 2017, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 492 de unităţi localizate în zonele Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

"Controalele s-au desfăşurat în: 219 restaurante, 8 pizzerii, 54 de unităţi tip fast-food, 18 braserii, 30 unităţi tip bufet, 17 baruri, un snack bar, două unităţi tip catering, 10 cantine din tabere şcolare, 3 pensiuni, 84 de magazine alimentare, 10 cofetării/patiserii, 22 laboratoare cofetărie patiserie, 3 rulote, 5 unităţi comercializare produse congelate, 3 depozite alimentare, o tonetă de îngheţată şi două autoutilitare", precizează ANSVA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici