Alertă pentru părinţi: unul din şapte adolescenţi, la un pas de depresie
Unul din şapte adolescenţi riscă să cadă în depresie, iar statisticile devin tot mai sumbre. Experţii susţin că există soluţii, iar părinţii pot face diferenţa dacă ştiu cum să intervină la timp.
Alertă pentru părinţi: unul din şapte adolescenţi, la un pas de depresie
O nouă cercetare naţională din Franţa arată că actuala generaţie de tineri se confruntă cu niveluri tot mai ridicate de anxietate şi probleme de sănătate mentală. Situaţia este atât de gravă încât unul din şapte adolescenţi prezintă risc sever de depresie, arată datele publicate pe platforma ameli.fr.
Potrivit UNICEF, numărul tinerilor adulţi cu vârste între 18 şi 24 de ani care suferă de depresie s-a dublat de la începutul pandemiei de COVID-19. Problemele afectează şi copiii de grădiniţă - studiul Enabee al Sănătăţii Publice din Franţa indică că unul din 12 preşcolari se confruntă cu probleme de sănătate mentală, inclusiv tulburări emoţionale şi de comportament.
Specialiştii identifică mai mulţi factori care contribuie la această criză. Reţelele sociale joacă un rol major - în 2023, şapte din zece tineri cu vârste între 11 şi 18 ani spun că au fost expuşi la „conţinut şocant online".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
A greşit Zelenski că nu a acceptat propunerile Franţei şi ale SUA de la finalul anului 2022 şi din vara lui 2023, pentru un acord de încetare a focului?
-
Incendiile din California pun sub semnul întrebării organizarea Jocurilor Olimpice din 2028 la LA
Jumătate dintre ei au văzut scene de violenţă sau abuz asupra animalelor, iar un sfert au fost expuşi la imagini cu războaie, tortură sau execuţii.
Marie Danet, expert în psihologia dezvoltării la Universitatea din Lille, subliniază, la France TV Info, că problema este mai complexă decât simpla utilizare a reţelelor sociale. Criza climatică, problemele economice, extremismul politic şi reducerea timpului petrecut în aer liber contribuie toate la această anxietate crescută în rândul tinerilor.
Experţii recomandă părinţilor să fie atenţi la semnele de alarmă precum singurătatea, problemele de somn sau lipsa de energie. În cazul în care observă schimbări de comportament, aceştia sunt sfătuiţi să consulte rapid un specialist.
De asemenea, stabilirea unor reguli clare pentru utilizarea reţelelor sociale, încurajarea activităţilor în aer liber şi menţinerea unui dialog deschis cu copiii pot ajuta la prevenirea problemelor de sănătate mentală.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO