- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (29.03.2018, 15:35)
- Firuta Flutur
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, reţinut de autorităţile din Londra/ DNA: A fost arestat după ce avocatul lui a prezentat în instanţă un document neasumat de ANP
Alexander Adamescu, fiul afaceristului Dan Adamescu, a fost reţinut de autorităţile londoneze, instanţa britanică ridicându-i cauţiunea.
Urmărește
4419 afișări
Alexander Adamescu a fost reţinut de autorităţile londoneze
În acest moment, instanţa britanică a ridicat cauţiunea de care a beneficiat Alexander Adamescu, iar acesta este reţinut de autorităţile londoneze, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX de firma TNG & Alexander Adamescu.
"În urma unei corespondenţe oficiale între ziarul România Liberă şi Autoritatea Naţională a Penitenciarelor, jurnaliştii români au trimis un Anglia un înscris a cărui autenticitate a fost contestată de Statul Român. Actul se referă la condiţiile de detenţie din penitenciarele din România. Prin urmare, motivul reţinerii este generat de o situaţie care nu i se poate imputa lui Alexander Adamescu şi nici redacţiei România Liberă", se arată în comunicatul de presă remis joi MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Potrivit reprezentanţilor lui Alexander Adamescu, în cauză nu a fost deschis un dosar penal, iar fiul lui Dan Adamescu nu este cercetat penal pentru fals, ridicarea cauţiunii fiind decisă ca o măsură preventivă până la lămurirea situaţiei legate de documentul respectiv.
"Alexander Adamescu este încrezător că această suspiciune va fi demontată, având în vedere că înscrisul în cauză a fost depus aşa cum a fost primit din România, de la Autoritatea Naţională a Penitenciarelor. Avem încredere în justiţia britanică că va analiza cu celeritate această chestiune.Timp doi ani, la fiecare termen Statul Român nu a demonstrat că are condiţii pentru cei aflaţi în detenţie", se mai arată în comunicatul de presă transmis.
Pe 25 aprilie 2017, Tribunalul din Londra decisese suspendarea extrădării lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, odată cu această decizie revocându-se şi măsura controlului judiciar faţă de acesta. Curtea Internaţională de Arbitraj de la Washington a recomandat Tribunalului din Londra să suspende extrădarea lui Alexander Adamescu până la clarificarea anumitor aspecte. Odată cu această decizie, Alexander Adamescu a ieşit de sub controlul judiciar, având, astfel, posibilitatea de a părăsi ţara, a declarat atunci avocatul Pavel Abraham pentru MEDIAFAX.
Extrădarea lui Alexander Adamescu a fost cerută în baza unei acuzaţii de dare de mită împrună cu tatăl său, Dan Adamescu, însă, în acea perioadă, fiul afaceristului nu se mai afla în ţară, a mai susţinut apărătorul. Mandatul european de arestare al lui Alexander Adamescu are la bază un denunţ făcut de un jurist de la una dintre societăţile familiei Adamescu, de la care ar fi sustras suma de 100.000 de euro, potrivit sursei citate.
La solicitarea DNA, Tribunalul Bucureşti a emis, în luna mai 2016, un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, fiind acuzat de dare de mită.
În ordonanţa procurorilor DNA se arată că "în cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă pentru ca în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Adamescu Grigore Dan".
DNA: Adamescu, arestat după ce avocatul său a prezentat în instanţă un document neasumat de ANP
Alexander Adamescu a fost arestat preventiv după ce, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, avocatul său a prezentat în instanţă un document neasumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), anunţă DNA.
"Din informaţiile primite de la autorităţile britanice a rezultat că, în cursul judecării procedurii de executare a mandatului european de arestare de către o instanţă din Marea Britanie, la data de 31 ianuarie 2018, apărătorii inculpatului Adamescu Bogdan Alexander ar fi prezentat în faţa instanţei de judecată din Londra un document care ar fi fost emis, în aparenţă, de o instituţie din România, respectiv Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Documentul nu a fost însă asumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor", arată DNA într-un comunicat de presă, postat pe site-ul instituţiei.
Ca urmare, pe 2 martie 2018, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanţa de judecată din Londra a dispus faţă de Alexander Adamescu înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive.
"În data de 23 martie, instanţa britanică a analizat cererea inculpatului Adamescu Bogdan Alexander de înlocuire a măsurii arestării preventive cu eliberarea pe cauţiune dar, nefiind convinsă de explicaţiile oferite în legătură cu prezentarea acelui document, instanţa a respins cererea. Decizia finală privind executarea mandatului european de arestare a inculpatului urmează a fi luată de aceeaşi instanţă", precizează DNA.
Curtea de Apel Bucureşti a emis pe 6 iunie 2016 un mandat european de arestare pentru Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită. În baza acestui mandat, având în vedere că Alexander Adamescu se află în Marea Britanie, a fost iniţiată procedura de predare a acestuia.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe