Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, anunţă că depune plângere penală împotriva INML pe baza raportului de la Ministerul Sănătăţii

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a anunţat,vineri, că depune plângere penală la Parchetul General împotriva Institutului Naţional de Medicină Legală după ce a primit raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii. Despre modificările legislative anunţate a declarat că sunt „inutile”.

Urmărește
2938 afișări
Imaginea articolului Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, anunţă că depune plângere penală împotriva INML pe baza raportului de la Ministerul Sănătăţii

Cumpănaşu anunţă că depune plângere penală împotriva INML pe baza raportului de la MS

Alexandru Cumpănaşu a declarat, vineri, în faţa Poliţiei Caracal că luni va depune plângere la Parchetul General împotriva INML, după ce a primit raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

„Am condamnat raportul de la INML şi voi depune plângere penală luni. Ce au vrut să spună prin comunicatul acela? Iar mergem pe texte de Petre Ispirescu, pe care le interpretăm cu toţii aici? Ce au vrut să spună cu reluarea expertizelor? Eu nu am înţeles nimic. În cazul INML, plângere penală luni la Parchetul General, de asta vă asigur, pe baza raportului pe care l-am primit de la Ministerul Sănătăţii, iar în ceea ce priveşte DIICOT încep să am dubii extrem de mari că acolo se mai doreşte aflarea adevărului şi nu rezolvarea cazului aşa, de îndată, pe nişte prezumţii pe care au plecat de la început procurorii când au spus că fetele sunt moarte. Asta este convingerea mea”, a spus Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, fata despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o în casa sa din Caracal.

Despre modificările legislative propuse de ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, Cumpănaşu a spus că sunt „inutile”, pentru că exista legislaţie şi înainte de aceste propuneri.

„Mi se pare inutile. Care este rostul? Să punem în lege ceea ce ştiam deja? Excepţiile prevăzute de Constituţie şi de Codul Penal? Ca să ce? Să supra reglementăm? Să spunem că de fapt... Ce să spunem? Că da, ăia, de fapt, nu puteau să intre, au dreptate ei. După care venim şi spunem cauzele care au fost pe rolul parchetelor până acum rămân la cei care au fost sesizaţi. Adică DIICOT se ocupă de omor, dacă se va dovedi că este omor? (...) Ce au vrut cu aceste modificări? Care este relevanţa? Să meargă până la capăt pe o teorie pe care au lansat-o din prima zi de cercetare la faţa locului cum că fetele sunt moarte şi au început să ne spună <Condoleanţe>?”, a mai spus Cumpănaşu.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, joi, că a iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea unor acte normative prin care se propun pedepse mai mari pentru infracţiuni contra persoanei şi înăsprirea condiţiilor pentru eliberare condiţionată.

Ministerul Justiţiei a propus o pedeapsă de la 2 la 8 ani pentru răpirea de persoane, iar dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 18 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Ministerul Justiţiei vrea şi înăsprirea condiţiilor de eliberare condiţionată. Astfel, acestea vor trebui îndeplinite cumulativ, în cazul în care cel condamnat să fie eliberat din puşcărie mai devreme.

În ceea ce priveşte percheziţia domiciliară, aceasta va putea fi dispusă la orice oră, chiar şi noaptea, în caz de flagrant.

„S-a constatat că termenul de 24 de ore poate constitui în unele cazuri. Noi propunem modificarea Codului de procedură penală - cererea procurorului prin care se solicită efectuarea percheziţiei domiciliare se soluţionează de îndată, nu în termenul de 24 de ore, aşa cum e prevăzut în prezent", a declarat Ana Birchall.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici