Alfabetizarea digitală a preşcolarilor, mână în mână cu joaca şi învăţarea. Utilizarea computerului la grădiniţă

  • Ministerul Educaţiei şi Cercetării îşi doreşte să înceapă o alfabetizare digitală a copiilor de grădiniţă din 2021.
  • Strategia de digitalizare a educaţiei este în dezbatere publică până pe 15 februarie.
  • Raport Comisia Europeană: În 2019 aproape o cincime dintre români nu au utilizat internetul
  • Strategia pentru Digitalizare: Instruirea pe calculator stimulează interesul copiilor pentru nou
Urmărește
739 afișări
Imaginea articolului Alfabetizarea digitală a preşcolarilor, mână în mână cu joaca şi învăţarea. Utilizarea computerului la grădiniţă

Ce n-am făcut ani la rând, facem de la anul. Din 2021 se vorbeşte despre începerea digitalizării educaţiei. Şi nu doar la clasele primare sau la cele de liceu, ci şi la grădiniţă.

O digitalizare timpurie este trecută în Strategia de Digitalizare aflată în dezbatere publică până pe 15 februarie. Scrie clar că la grădiniţă calculatorul poate fi folosit în cadrul activităţilor opţionale. Aici intervine Magdalena Iacob, inspector şcoalar, care este de părere că numai prin joc se poate face o digitalizare în rândul micuţilor.

„Aş merge mai mult pe partea de joc. Este ceea ce le place. Jocul educativ, nu orice fel de joc. Şi e mai atractiv pentru ei. Aşa aş dezvolta competenţele digitale”, spune ea, lucru cu care este de acord şi Elena Lotrean, expert în educaţie.

„O platformă care este dedicată copiilor din pregătitoare până la clasa a III-a. Acolo pot să găsească conţinut pedagogic. Există clasicul Google. Are un fel de tablă în care pot să lucreze toţi copiii dintr-o clasă.”

Într-adevăr, totul va depinde şi de abilitatea profesorului, atrage atenţia Elena Lotrean.  El este cel responsabil de a stârni curiozitate.

„Profesorii au nevoie să cunoască partea clasică, adică competenţa digitală, au nevoie şi să ştie cum creează învăţare la copii. Noi, ca profesori, ar trebui să fim cei care le stârnim copiilor curiozitatea de a descoperi lucruri noi. Dacă noi nu suntem curioşi, atunci s-ar putea să avem nevoie de o schimbare de carieră”, adaugă Elena Lotrean.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici