- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (05.09.2017, 11:23)
- Otilia Ciocan Serescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alianţa Pacienţilor, reacţie dură în urma demisiilor celor doi neurochirurgi de la Spitalul Colentina: Spitalele nu sunt feude de partid
Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR) cere, într-o scrisoare deschisă, adresată Primăriei Capitalei, ca managerul interimar al Spitalului Colentina să fie schimbat, în urma demisiilor celor doi neurochirurgi, precizând că „spitalele nu sunt feude de partid, ci un bun public”.
Urmărește
2004 afișări
Alianţa Pacienţilor, reacţie dură în urma demisiilor celor doi neurochirurgi de la Spitalul Colentina: Spitalele nu sunt feude de partid
„Am luat la cunoştinţă despre tensiunile create în Spitalul Colentina din Bucureşti de nouă conducere numită abuziv şi colorată politic, despre declaraţia doamnei manager, Silvi Ifrim, făcută către medici şi anume „Binele pacientului este o lozincă”, despre presiunea exercitată asupra medicilor care au îndrăznit să expună situaţia reală din spital, despre demisia unor medici de excepţie”, arată sursa citată, în scrisoare deschisă, transmisă marţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
În acest context, Alianţa Pacienţilor Cronici din România cere schimbarea conducerii interimare a spitalului cu un manager nou, instalat prin concurs şi nu prin numire directă de către primarul general.
„Spitalele din ASSMB nu sunt feude de partid sau ale primăriei capitalei, ele sunt un bun public susţinute din contribuţiile şi taxele noastre la sistemul de sănătate. Destabilizarea unui spital, care funcţiona în normalitate cu medici de excepţie care au decis să renunţe la mirajul occidentului şi să lucreze în ţara lor şi pentru poporul lor, este o crimă împotrivă cetăţenilor acestei ţări, comisă în numele şi din interese politice”, conform surse citate.
Astfel, APCR doreşte că sistemul de sănătate să fie „urgent depolitizat”, iar criteriul de bază în conducerea sistemului „să fie competenţa, nu culoarea politică”.
„Facem un ultim apel la intrarea în normalitate, rezervându-ne dreptul de a protesta prin toate căile legale vizavi de aceste ,,colorate” abuzuri. Avem speranţa că sesizarea noastră va fi dezbătută în regim de urgenţă şi vor fi luate cele mai corecte şi legale măsuri. Atragem atenţia că vom supraveghea atent evenimentele în desfăşurare”, conchide Alianţa Pacienţilor.
Ionuţ Gobej şi Florin Bica, neurochirurgii de la Spitalul Colentina, care, în luna ianuarie, acuzau conducerea că a blocat angajările şi că operaţiile nu se mai pot efectua după ora 15.00, şi-au depus, luni, demisiile, precizând că personalul secţiei din care fac parte este permanent hărţuit.
„Subsemnatul, Ionuţ Gobej, medic specialist neurochirurg, angajat al Spitalului Clinic Colentina, fondator al Secţiei de Neurochirurgie, demisionez din funcţia deţinută în cadrul spitalului.(...) Astăzi, activitatea în Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Colentina este un act de uzură extraordinară şi am ajuns în situaţia de a refuza peste 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe, în condiţiile în care, în anul 2017, era prevăzut să operăm peste 600. Aceşti pacienţi au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, a programului operator restricţionat şi a lipsei de consumabile şi medicamente”, reiese din cererea de demisie a medicului neurochirurg Ionuţ Gobej.
În demisia depusă de către Ionuţ Gobej, acesta menţionează că atât personalul secţie de neurochirurgie, cât şi cel de la ATI sunt hărţuiţi.
„La aceste probleme se adaugă hărţuirea permanentă a personalului medical din secţiile de neurochirurgie şi ATI. Astăzi, fieare neurochirurg poate opera o dată sau de două ori pe săptămână, până la ora 15.00, operaţii a căror complexitate este mică sau cel mult medie. Rezistenţa mea în spital începe să fie echivalentă cu oferirea unui ac medical sub standard şi nu îmi pot asuma această responsabilitate. În aceste condiţii, prezenţa mea în Spitalul Clinic Colentina nu se mai justifică, termenii în baza cărora am venit în acest spital fiind modificaţi radical”, mai reise din cererea de demisie.
În luna ianuarie, atât Ionuţ Gobej, cât şi colegul său Florin Bica, au acuzat managerul spitalului, Silvi Ifrim, că a redus personalul secţiei de neurochirurgie, că nu le sunt plătite orele suplimentare şi că nu mai au posibilitatea de a efectua intervenţii chirurgicale după ora 15.00.
Gobej spunea, în ianuarie, că a discutat cu managerul Silvi Ifrim despre situaţia unităţii medicale şi că a încercat să prezinte soluţii pentru buna desfăşurare a activităţii, redactând în acest sens o scrisoare prin care cere ajutor de la instituţiile statului. Într-o postare pe Facebook, medicul i-a cerut demisia managerului, dar spune că nu acesta este scopul principal.
„A intrat în cabinetul meu (Ionuţ Gobej - n.r.) solicitând ajutorul pentru efectuarea a două operaţii care erau programate în aproximativ două săptămâni. Sigur că această situaţie nu o puteam rezolva pe loc, de aceea l-am rugat să aibă timp ca împreună cu colegii şefi de secţie să punem în discuţie ce posibilităţi pentru a rezolva această problemă. Din păcate, această problemă nu se poate rezolva foarte repede deoarece nu aveam cadrul legislativ pentru plata orelor suplimentare”, declara Silvi Ifrim, managerul Spitalului Colentina, într-o conferinţă de presă susţinută în luna februarie.
În urma acestor acuzaţii, consiliul medical al Spitalului Colentina a dispus cercetarea disciplinară a celor doi medici neurochirurgi.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe