Alimente care nu respectau temperatura, zone de prepare insalubre, în Aeroportul Otopeni: Amenzi de aproape 600.000 de lei şi 15 puncte de lucru oprite temporar

  • Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de aproape 600.000 de lei firmelor care îşi desfăşoară activitatea în Aeroportul Internaţional Otopeni, unde au găsit numeroase probleme în zona de alimentaţie.
  • 15 puncte de lucru au fost oprite temporar.
Urmărește
168 afișări
Imaginea articolului Alimente care nu respectau temperatura, zone de prepare insalubre, în Aeroportul Otopeni: Amenzi de aproape 600.000 de lei şi 15 puncte de lucru oprite temporar

Alimente care nu respectau temperatura, zone de prepare insalubre, în Aeroportul Otopeni: Amenzi de aproape 600.000 de lei şi 15 puncte de lucru oprite temporar

ANPC a demarat, marţi, controale la 29 operatori economici, care îşi desfăşoară activitatea în Aeroportul Internaţional Henri Coandă pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

Au fost verificate 19 puncte de lucru de alimentaţie publică, 5 magazine de comercializare produse alimentare şi nealimentare, două case de schimb valuatar, două puncte de lucru pentru închirieri automobile şi un salon de aşteptare pentru pasageri.

În urma verificarilor efectuate, comisarii ANPC au constatat deficienţe de la prevederile legale, cum ar fi: produse alimentare care nu respectau temperatura şi condiţiile de depozitare impuse de producător, diferenţă de gramaj între cel declarat de vânzător şi produsul comercializat, lipsa informaţiilor cu privire la ingredientele produselor alimentare, condiţii improprii în zona gastro, zone de preparare insalubre, produse care prezentau modificarea stării termice, produse neetichetate, lipsa informare privind dreptul consumatorilor de anularea tranzacţiilor în 24 de ore, lipsa în casă a unei valute care era expusă pe panoul de informare, panou exterior de informare cu valutele tranzacţionate expus într-un loc nevizibil pentru consumator, la salonul de aşteptare pentru pasageri: mocheta neigienizată, pătată, deteriorată, mobilier cu zone deteriorate şi neigienizate.

Au fost aplicate 58 de amenzi contravenţionale în valoare de 547.000 lei; patru avertismente. A fost oprită definitiv comercializarea a 77kg şi590 buc produse neconforme, în valoare de 24.680 lei. S-au oprit temporar de la comercializare 5 kg şi 527 buc produse neconforme, în valoare de 99.738 lei şi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 15 puncte de lucru.

De asemenea, s-a propus închiderea temporară a unitătii pe o perioadă de la 6 - 12 luni pentru 5 puncte de lucru şi au fost transmise 4 invitaţii pentru antreprenori să se deplaseze la sediul ANPC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici