- Home
- Social
- (22.07.2020, 14:42)
- Ana Maria Rus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alina îţi povesteşte cum a aşteptat testul COVID în faţa spitalului: "E bătaie de joc. Şi noi cei în scaun cu rotile suntem oameni"
- Alina şi mama ei şi-au facut testul COVID la clinica MedLife, pentru a putea face o injecţie în coloană
- Tânăra este în scaun cu rotile şi a mers 600 de km până la Timişoara, dar rezultatul testului nu era gata
- Reprezentanţii MedLife dau vina pe numărul mare de solicitări care vin de la DSP şi de la cei care vor să călătorească în alte ţări
Urmărește
988 afișări
Alina Borha este o tânără de 24 de ani din Vatra Dornei, imobilizată în scaun cu rotile, iar mamei ei îi este însoţitor. Fata trebuia să ajungă pe data de 15 la Spitalul Clinic CFR din Timişoara, unde urma să i se facă o injecţie în coloană. Avea nevoie însă de testul COVID ca să poată intra în spital. Pe data de 10 a mers la o clinică din Vatra Dornei, împreună cu mama ei iar acolo le-au fost prelevate probe. Acestea au fost trimise la clinica MedLife din Bucureşti, iar rezultatul trebuia să ajungă pe data de 15, dimineaţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Alina a mers 600 de km până la Timişoara, iar rezultatul testului ia-l de unde nu-i. Tânăra spune că probele au ajuns abia pe data de 16 după masă, fiind nevoită să mai aştepte încă o zi ca să poată face injecţia.
„Nu mi-au dat nicio explicaţie plauzibilă de ce au întârziat cu rezultatele. Sunt neserioşi. Dacă aveam rezultatele, nu aş mai fi aşteptat în faţa spitalului în Timişoara, nu aveam de tras atât ca persoană cu handicap. E bătaie de joc pentru cineva ca noi şi noi cei în scaun cu rotile suntem oameni”, s-a plâns Alina Borha.
În aceeaşi situaţie a fost şi Alexandra, o tânără de 30 de ani, tot în scaun cu rotile, care locuieşte la 86 de km de Timişoara. Probele tinerei şi a mamei acesteia au fost prelevate la clinica MedLife din Arad, pe data de 10 şi trebuiau să ajungă cel târziu în 14 dimineaţa. Testul mamei a venit la timp, însă ea a fost nevoită să mai aştepte o zi, asta însemnând încă 172 de km de parcurs. Reprezentaţii MedLife spun că au prea multe cereri.
„A sunat cineva de la laborator pe medicul meu şi a întrebat ce s-a întâmplat? Putea fi copilul meu sau a d-voastră. Că nu ştim. Râdea la telefon şi spunea că nu ştie. Sunt 2 ore de stat în maşină, plus că a mai stat încă 5 în faţa spitalului. În cealaltă zi am mai stat alte 3”, a povestit Alexandra Paula.
Reprezentanţi Med Life ne-au trimis o declaraţie scrisă în care îşi cer scuze, dar nu fac faţă numărului mare de solicitări de efectuare a testelor.
În contextul actual al pandemiei, al creşterii volumului de cereri venite din partea DSP, cât şi al schimbărilor legislative impuse de către autorităţile anumitor ţări, numărul solicitărilor de efectuare a testelor în unităţile MedLife a crescut considerabil. Termenul eliberării rezultatelor s-a extins, depăşind în anumite cazuri 72 de ore. Ne cerem scuze tuturor pacienţilor pentru întârzierile care au loc zilele acestea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Protest în combinezoane: Mai multe cadre medicale s-au adunat în faţa Guvernului, nemulţumite de condiţiile de lucru actuale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe