- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.11.2016, 13:54)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alis Grasu, director Ambulanţa Bucureşti, despre intervenţia la Prodan: "Prima ambulanţă nu avea medic"
Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti- Ilfov, a declarat joi că prima ambulanţă care a ajuns Daniel Prodan nu avea medic, însă maşina era utilată cu tot echipamentul necesar pentru manevrele de resuscitare.
Urmărește
2390 afișări
Alis Grasu, director Ambulanţa Bucureşti despre intervenţia la Prodan: Prima ambulanţă nu avea medic
"Apelul a fost făcut în jurul orei 19.57. Imediat s-a căutat echipaj şi s-a făcut legătura doamnei cu medicul coordonator pentru a-i explica ce manevre trebuie să facă până ajunge ambulanţa. În acel moment, nu era niciun echipaj liber, nici la Ambulanţă şi nici la SMURD. S-a retras un echipaj care primise de patru minute o altă solicitare şi echipajul respectiv a fost trimis de urgenţă la adresa despre care vorbim. S-a ajuns în 14 minute acolo, fiind găsit un pacient în stop cardio-respirator. Având toată aparatura necesară resuscitării, echipajul a început manevrele de resuscitare" a declarat Alis Grasu la Realitatea Tv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Aceasta a mai adăugat că în timp ce prima ambulanţă se deplasa spre casa lui Daniel Prodan, o a doua, de această dată cu medic, s-a eliberat şi a mers spre acelaşi caz. A doua ambulanţă a ajuns la 8 minute după prima. "În timp ce ambulanţa de tip B se afla pe drum, s-a anunţat liber la Floreasca şi un echipaj de tip C. Echipajul de tip B presupune doar asistent medical, în timp ce echipajul de tip C este cu medic. Şi un medic şi un asistent pot face resuscitarea", a mai spus directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti- Ilfov.
Alis Grasu s-a arătat pesimistă că se va ajunge, în viitorul apropiat, la situaţia în care fiecare ambulanţă va avea şi medic. "Deficitul este de 47% raportat dar la populaţia raportată statistic, nu la cea reală", a mai spus Grasu.
Fostul fotbalist Daniel Prodan a murit, miercuri seara, în urma unui infarct, medicii de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov făcând resuscitare timp de trei ore.
Născut la 23 martie 1972 în Satu Mare, Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai mari fundaşi pe care i-a dat fotbalul românesc. Şi-a început cariera de fotbalist în oraşul natal, Satu Mare, şi a ajuns la Steaua în 1993, rămânând în Ghencea timp de trei ani, înainte să fie cumpărat de Atletico Madrid.
A mai jucat în Scoţia, la Rangers, cu care a câştigat două titluri de campion al Scoţiei, două cupe ale Scoţiei şi o cupă a Ligii, iar marele succes l-a cunoscut în tricoul naţionalei României. Membru important al Generaţiei de Aur, Daniel Prodan a strâns 54 de meciuri sub tricolor şi a participat alături de naţională la Campionatele Mondiale din 1994 şi 1998 şi la EURO 1996.
Cu Steaua a câştigat cinci titluri de campion al României, două Cupe ale României şi două Supercupe ale României, iar în România a mai jucat la FC Naţional, echipă de la care s-a retras în sezonul 2002-2003.
Citeşte şi: Reacţia Stelei după decesul lui "Didi" Prodan: "Suntem în stare de şoc!"/ Mircea Sandu: "Nu suferea de nicio boală. L-a afectat îndepărtarea de la FRF şi a suferit"
Citeşte şi: Daniel Prodan a murit, la doar 44 de ani, în urma unui infarct/ Gheorghe Popescu: Chiar înainte de momentul în care s-a stins îmi trimitea mesaje - FOTO
Citeşte şi: Trupul neînsufleţit al fotbalistului Daniel Prodan ar putea fi depus la Arena Naţională, anunţă Mircea Sandu
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe