- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.05.2011, 11:37)
- Elvira Gheorghita , Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alma Mater: Puterea actuală vrea să modifice Legea educaţiei, avantajând privatul. Ministerul Educaţiei: Nici vorbă
Federaţia Alma Mater semnalează faptul că, la trei luni şi şapte zile de la asumarea Legii Educaţiei, puterea actuală propune modificarea actului fără consultarea partenerilor de dialog social, avantajând universităţile private, dar MECTS spune că nu a iniţiat şi nu va iniţia un astfel de document.
Urmărește
549 afișări
Liderul Alma Mater, profesorul Anton Hadăr (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Federaţia Alma Mater precizează într-un comunicat transmis, marţi, că a primit "cu stupoare", în seara de luni, documente elaborate "în spatele uşilor închise pentru partenerii sociali". Documentele se referă la Legea Educaţiei Naţionale (Legea 1 din 2011).
"La trei luni şi 7 zile de la asumarea Legii Educaţiei Naţionale, puterea actuală propune modificarea acestei legi fără consultarea partenerilor de dialog social. Analiza modificarilor legii asumate, care vor fi impuse cu siguranţă (acum Codul Dialogului Social permite orice), introduce discriminări flagrante între sistemul de învăţământ universitar de stat şi cel privat", se arată în documentul transmis de Alma Mater şi semnat de liderul organizaţiei, prof Anton Hadăr.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ciolacu: Luni e o zi bună să votăm guvernul format din PNL, USR, UDMR
-
„Va pierde o treime din teritoriul său”. Premierul slovac Fico afirmă că Ucraina nu va fi invitată să adere la NATO
-
Răsturnare de situaţie! PSD se retrage din negocierile de coaliţie. Ciolacu: Vom vota un guvern minoritar de dreapta
Potrivit acestuia, una dintre propuneri interzice universităţilor de stat organizarea de studii cu taxă. O altă propunere statutează discriminări clare între învăţământul de stat şi cel privat. Astfel, dacă la învăţământul de stat incompatibilităţile sunt clar precizate, la învăţământul particular aceeaşi sferă a incompatibilităţilor sunt precizate numai prin Carta Universitară, mai spune Hadăr, în comunicat.
"Carta universitară se elaborează şi se adoptă de către Senatul universitar, fără alte amendamente", susţin sindicaliştii că ar prevedea presupusa propunere de modificarea a legii educaţiei.
Contactat telefonic, secretarul de stat pentru învăţământul superior, Cătălin Baba a declarat, pentru MEDIAFAX, că MECTS nu a iniţiat şi nici nu va iniţia un act de modificare a Legii educaţiei naţionale.
"Nu am iniţiat şi nu vom iniţia un act de modificare a Legii Educaţiei Naţionale. Legea este în curs de implementare. Mai mult, în Legea educaţiei naţionale universităţile de stat şi particulare sunt tratate la fel. Atât univeristăţile de stat, cât şi cele private fac parte din sistemul naţional de învăţământ. Intituţiile de învăţământ de stat şi particulare se supun aceloraşi legi", a susţinut secretarul de stat al MECTS, neputând preciza al cui ar putea fi actul despre care vorbeşte liderul Alma Mater.
În schimb, surse parlamentare au declarat pentru MEDIAFAX că un deputat şi un senator PDL au un astfel de document de modificare a legii educaţiei.
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe