- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.05.2011, 11:37)
- Elvira Gheorghita , Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alma Mater: Puterea actuală vrea să modifice Legea educaţiei, avantajând privatul. Ministerul Educaţiei: Nici vorbă
Federaţia Alma Mater semnalează faptul că, la trei luni şi şapte zile de la asumarea Legii Educaţiei, puterea actuală propune modificarea actului fără consultarea partenerilor de dialog social, avantajând universităţile private, dar MECTS spune că nu a iniţiat şi nu va iniţia un astfel de document.
Urmărește
549 afișări
Liderul Alma Mater, profesorul Anton Hadăr (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Federaţia Alma Mater precizează într-un comunicat transmis, marţi, că a primit "cu stupoare", în seara de luni, documente elaborate "în spatele uşilor închise pentru partenerii sociali". Documentele se referă la Legea Educaţiei Naţionale (Legea 1 din 2011).
"La trei luni şi 7 zile de la asumarea Legii Educaţiei Naţionale, puterea actuală propune modificarea acestei legi fără consultarea partenerilor de dialog social. Analiza modificarilor legii asumate, care vor fi impuse cu siguranţă (acum Codul Dialogului Social permite orice), introduce discriminări flagrante între sistemul de învăţământ universitar de stat şi cel privat", se arată în documentul transmis de Alma Mater şi semnat de liderul organizaţiei, prof Anton Hadăr.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Potrivit acestuia, una dintre propuneri interzice universităţilor de stat organizarea de studii cu taxă. O altă propunere statutează discriminări clare între învăţământul de stat şi cel privat. Astfel, dacă la învăţământul de stat incompatibilităţile sunt clar precizate, la învăţământul particular aceeaşi sferă a incompatibilităţilor sunt precizate numai prin Carta Universitară, mai spune Hadăr, în comunicat.
"Carta universitară se elaborează şi se adoptă de către Senatul universitar, fără alte amendamente", susţin sindicaliştii că ar prevedea presupusa propunere de modificarea a legii educaţiei.
Contactat telefonic, secretarul de stat pentru învăţământul superior, Cătălin Baba a declarat, pentru MEDIAFAX, că MECTS nu a iniţiat şi nici nu va iniţia un act de modificare a Legii educaţiei naţionale.
"Nu am iniţiat şi nu vom iniţia un act de modificare a Legii Educaţiei Naţionale. Legea este în curs de implementare. Mai mult, în Legea educaţiei naţionale universităţile de stat şi particulare sunt tratate la fel. Atât univeristăţile de stat, cât şi cele private fac parte din sistemul naţional de învăţământ. Intituţiile de învăţământ de stat şi particulare se supun aceloraşi legi", a susţinut secretarul de stat al MECTS, neputând preciza al cui ar putea fi actul despre care vorbeşte liderul Alma Mater.
În schimb, surse parlamentare au declarat pentru MEDIAFAX că un deputat şi un senator PDL au un astfel de document de modificare a legii educaţiei.
Citește pe alephnews.ro: Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:29
Circulaţie îngreunată în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona Romexpo
-
astăzi, 14:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului