Alpine şi Honda încalcă procedura de plafonare a costurilor în Formula 1

Toate cele 10 echipe de Formula 1 au respectat plafonul de costuri pentru al doilea an consecutiv în 2023, dar au fost identificate încălcări procedurale pentru producătorii de motoare Alpine şi Honda, a declarat miercuri FIA, citată de Reuters.

Urmărește
92 afișări
Imaginea articolului Alpine şi Honda încalcă procedura de plafonare a costurilor în Formula 1

Alpine şi Honda încalcă procedura de plafonare a costurilor în Formula 1

Sezonul 2023 a fost al treilea an în care echipele au fost limitate la 138,6 milioane de dolari şi primul pentru producătorii de unităţi de propulsie, deoarece sportul se îndreaptă spre un nou motor în 2026.

„CCA (Cost Cap Administration) confirmă că, deşi Alpine Racing SAS şi HRC (Honda Racing Corporation) au fost găsite ambele în încălcare procedurală, niciuna nu a depăşit nivelul plafonului de costuri”, a declarat FIA într-un comunicat.

„Atât Alpine Racing SAS, cât şi HRC au acţionat în orice moment cu bună credinţă şi cooperează în prezent cu CCA pentru a finaliza problema”, mai menţionează FIA.

FIA a declarat că CCA intenţionează să propună o soluţionare prin intermediul unui Acord de încălcare acceptată (ABA) „având în vedere natura încălcării, complexitatea noilor reglementări financiare ... şi provocările asociate cu primul lor an de punere în aplicare”.

Încălcările procedurale nu au fost detaliate, dar s-ar putea referi la depunerea cu întârziere a documentelor sau la erori în documentaţia furnizată.

Un Acord de încălcare acceptată ar implica o amendă, mai degrabă decât o sancţiune sportivă. Alpine este deţinută de Renault, în timp ce Honda este în prezent partenerul campionilor Red Bull, dar va echipa Aston Martin din 2026.

În 2022, Aston Martin a fost amendată cu 450 000 de dolari pentru o încălcare procedurală, în timp ce Williams a plătit o amendă de 25 000 de dolari în cadrul unei ABA în acelaşi an pentru că nu a respectat termenul limită de depunere a conturilor echipei pentru 2021.

Ceilalţi patru producători de unităţi de propulsie care au aplicat pentru a concura în 2026 au fost în conformitate. Regulamentul privind motoarele din 2023 a stabilit o limită de cheltuieli de 140,4 milioane de dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici