Alte 125 de suspiciuni de meningită în ultima săptămână
Alte 125 de suspiciuni de meningită au fost înregistrate, în ultima săptămână, la unităţile de supraveghere a bolii, iar numărul cazurilor confirmate prin examen de laborator rămâne 28 , informează, miercuri, Ministerul Sănătăţii Publice (MSP).
Alte 125 de suspiciuni de meningită în ultima săptămână
De la începutul perioadei de monitorizare (luna iunie) şi până în prezent au fost înregistrate în total 579 de cazuri suspecte de meningită. Institutul Cantacuzino din Capitală a primit pentru analiză 425 de probe.
Numărul cazurilor de meningită virală confirmate prin examenul de laborator rămâne 28, în ultimele două săptămână nefiind confirmat niciun alt caz nou, potrivit MSP. Judeţul Prahova şi municipiul Bucureşti sunt zonele cu cele mai multe suspiciuni de meningită. De asemenea, copiii şi tinerii peste 30 de ani rămân în continuare grupa cea mai afectată. Cazurile suspecte nu provin din focare, ele fiind cazuri izolate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Decesele survenite până în prezent sunt cauzate de o altă formă de meningită, cea meningococică, în niciunul dintre cazuri diagnosticul nefiind de meningită virală, precizează sursa citată.
Ministerul Sănătăţii Publice menţine recomandările către populaţie privind măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea îmbolnăvirilor de meningită virală: spălatul frecvent al mâinilor, mai ales înainte de masă şi după utilizarea grupului sanitar, consumul de apă potabilă numai din surse sigure sau, eventual, fierberea apei, spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, colectarea corespunzătoare şi evacuarea zilnică a gunoiului menajer, evitarea scăldatului în locuri neamenajate, prezentarea la medic pentru simptome ca febră, cefalee, vărsături, diaree.
Pentru a preveni apariţia unei epidemii, Ministerul Sănătăţii Publice a intensificat activităţile de supraveghere în toată ţara, inclusiv diagnosticul de laborator al cazurilor suspecte clinic şi a dispus avertizarea unităţilor medicale din judeţe în privinţa existenţei riscului de apariţie a unor îmbolnăviri datorate enterovirusurilor, precum şi raportarea imediată la Autorităţile de sănătate publică judeţene a tuturor cazurilor suspecte.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO