- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alte 129 de suspiciuni de meningită în ultima săptămână
Alte 129 de suspiciuni de meningită au fost înregistrate, în ultima săptămână, la unităţile de supraveghere a bolii, iar numărul cazurilor confirmate prin examen de laborator rămâne la 28.
Alte 129 de suspiciuni de meningită în ultima săptămână
De la începutul perioadei de monitorizare (luna iunie) şi până în prezent, numărul cazurilor de meningită virală confirmate prin examenul de laborator rămâne 28, în ultima săptămână nefiind confirmat niciun alt caz, potrivit comunicatului MSP remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.
Cazurile suspecte nu provin din focare, ele fiind cazuri izolate. În prezent, la Institutul Cantacuzino sunt în lucru 239 de probe biologice în vederea confirmării diagnosticului. Judeţul Prahova şi municipiul Bucureşti continuă să fie zonele cu cele mai multe suspiciuni de meningită. De asemenea, copiii şi tinerii peste 30 de ani rămân în continuare grupa cea mai afectată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
Potrivit specialiştilor, toate cazurile de suspiciuni au fost forme uşoare şi medii, fără a necesita aplicarea unor măsuri speciale. Medicii atrag atenţia că majoritatea acestor cazuri au drept cauză scăldatul în bazine, lacuri şi râuri cu o calitate a apei necorespunzătoare.
Decesele survenite până în prezent sunt cauzate de o altă formă de meningită, cea meningococică, în niciunul dintre cazuri diagnosticul nefiind de meningită virală, precizează sursa citată.
Ministerul Sănătăţii Publice menţine recomandările către populaţie privind măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea îmbolnăvirilor de meningită virală: spălatul frecvent al mâinilor, mai ales înainte de masă şi după utilizarea grupului sanitar, consumul de apă potabilă numai din surse sigure sau, eventual, fierberea apei, spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, colectarea corespunzătoare şi evacuarea zilnică a gunoiului menajer, evitarea scăldatului în locuri neamenajate, prezentarea la medic pentru simptome ca febră, cefalee, vărsături, diaree.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO