Alte 34 de artere importante din Bucureşti vor beneficia de iluminat public modern. Anunţul făcut de Nicuşor Dan

Alte 34 de străzi importante din Capitală vor avea sisteme de iluminat modern, a anunţat luni primarul general Nicuşor Dan.

Urmărește
133 afișări
Imaginea articolului Alte 34 de artere importante din Bucureşti vor beneficia de iluminat public modern. Anunţul făcut de Nicuşor Dan

Alte 34 de artere importante din Bucureşti vor beneficia de iluminat public modern. Anunţul făcut de Nicuşor Dan

Primarul general al Capitalei a transmis luni că a fost lansată în SEAP procedura de licitaţie pentru achiziţionarea a aproximativ 8.000 de echipamente de iluminat public. Acestea fac parte din al doilea proiect de modernizare a iluminatului public, pentru care a fost obţinută o finanţare nerambursabilă de 50 milioane de lei de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

„Astfel, artere precum: Şos. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta, Sos. Pantelimon, Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Calea Giuleşti, Bd. Constructorilor, Calea Crângaşi, Calea Rahovei, Calea Floreasca, Şos. Pipera vor beneficia de iluminat public modern, prin implementarea sistemului de telegestiune şi utilizarea aparatelor cu tehnologie LED. Aici vor fi instalate 7.822 de echipamente de iluminat”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Conform acestuia, până acum, în cadrul primului proiect cu finanţare nerambursabilă obţinută de la AFM, Compania Municipală Iluminat Public a montat 4.830 de aparate de iluminat cu LED, de ultimă generaţie, pe 15 artere intens circulate din Capitală.

„Sistemul de telegestiune are capacitatea să monitorizeze, să măsoare şi să gestioneze funcţionarea în parametri optimi a reţelei de iluminat public stradal şi pietonal. Prin astfel de investiţii, eficientizăm iluminatul public, printr-o reducere semnificativă a consumului de energie, cu aproximativ 60% si contribuim semnificativ la reducerea gazelor cu efect de seră”, a adăugat primarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici