- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alte opt cazuri de infectare cu West Nile, confirmate în ultimele zile de Institutul Cantacuzino
Alte opt cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate de Institutul Cantacuzino, astfel că numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 15, a anunţat, vineri, Ministerul Sănătăţii (MS).
Alte opt cazuri de infectare cu West Nile, confirmate în ultimele zile de Institutul Cantacuzino (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În România sunt confirmate până în prezent 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino.
Astfel, la cele şapte cazuri confirmate la începutul acestei săptămâni se adaugă alte două cazuri din primul lot de investigaţii (din cele anunţate în 30 august în curs de evaluare) şi încă şase cazuri noi confirmate până în prezent.
Cele 15 cazuri de infectare cu virusul West Nile sunt din Bucureşti şi judeţele Dolj, Alba, Buzău, Cluj, Ialomiţa, Galaţi, Sibiu, Teleorman (câte un caz), Mureş (două cazuri) şi Constanţa (patru cazuri).
În prezent, alte două noi cazuri sunt în investigare clinică, epidemiologică şi de laborator, urmând să se stabilească dacă este vorba de infectare cu virusul West Nile.
Starea de sănătate a bolnavilor care primesc asistenţă medicală de specialitate în unităţile sanitare este bună, cinci pacienţi fiind externaţi până vineri.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că până vineri nu au mai fost înregistrate decese, în afara celor două anunţate luni.
Cele două persoane care au decedat aveau vârste peste 70 de ani şi boli cronice preexistente. Unul dintre cei care au decedat era din Bucureşti, iar celălalt din Constanţa.
Specialiştii în sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ia în continuare măsuri de protecţie, printre care să evite expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice de îndepărtare a acestora, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă, să asigure desecarea bălţirilor de apă din jurul gospodăriilor şi să îndepărteze recipientele de apă stătută.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii solicită intensificarea colaborării Direcţiilor de Sănătate Publică cu prefecturile şi administraţiile publice locale, pentru punerea în aplicare a măsurilor specifice de prevenire, cum ar fi, de exemplu, dezinsecţiile.
Infecţia West Nile apare la adulţi şi poate avea efecte mai grave în cazul persoanelor care au alte boli asociate. În cazul copiilor, infecţia cu virusul West Nile trece, de regulă, neobservată.
Primele semne de boală pot fi febra, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare ori alte manifestări care survin în trei-şapte zile de la o posibilă înţepătură de ţânţar. Toţi cei care au aceste simptome trebuie să se prezinte de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO