- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alţi 3 copii internaţi la Spitalul Judeţean din Slobozia au fost depistaţi cu Rotavirus. Numărul infectărilor a ajuns la 14
Alţi trei copii internaţi la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia au fost depistaţi cu Rotavirus, astfel că numărul cazurilor de infecţie cu acest virus diagnosticate în luna ianuarie a ajuns la 14.
Alţi 3 copii internaţi la Spitalul Judeţean din Slobozia au fost depistaţi cu Rotavirus. Numărul infectărilor a ajuns la 14 (Imagine: Laszlo Mihaly/Arhiva Mediafax Foto)
Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia, miercuri seară doi bebeluşi în vârstă de cinci şi şase luni au fost transportaţi la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", cu diagnosticul de infecţie cu Rotavirus.
Cel de-al treilea copil depistat cu Rotavirus este o fetiţă în vârstă de trei luni, care la începutul acestei săptămâni a fost internată cu diagnosticul de "pneumonie interstiţială acută".
Conform surselor citate, fetiţa de trei luni va fi trimisă şi ea la Institutul "Matei Balş" după ce va fi stabilizată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Cinci copii care erau internaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Slobozia au fost depistaţi cu Rotavirus, iar patru dintre ei, care erau în stare mai gravă, au fost transferaţi, luni, la Institutul "Matei Balş" din Capitală. Un al cincilea copil diagnosticat cu acest virus a fost trimis marţi la aceeaşi unitate medicală din Capitală.
La Spitalul din Slobozia au fost înregistrate, din noiembrie 2010, 20 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti care nu au fost raportate, motiv pentru care s-a decis limitarea accesului în Secţia de pediatrie şi dezinfecţia corectă, declara, luni, consilierul ministrului Sănătăţii, Geza Molnar.
Potrivit lui Molnar, la Spitalul din Slobozia au fost în noiembrie trei cazuri de infecţii intraspitaliceşti, în decembrie şase, iar în ianuarie - până luni inclusiv - au fost 11 astfel de situaţii.
La rândul său, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa, Dan Noel, declara, luni, pentru MEDIAFAX, că toate cazurile de infecţii intraspitaliceşti înregistrate la Spitalul din Slobozia au fost raportate la DSP, care informează trimestrial Ministerul Sănătăţii despre acestea.
Marţi dimineaţă, o comisie a Ministerului Sănătăţii, condusă de consilierul Geza Molnar, a făcut un control la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia.
În urma controlului, Geza Molnar a declarat că au existat deficienţe de raportare şi de promptitudine privind colaborarea dintre Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa şi Secţia de Pediatrie.
Consilierul ministrului Sănătăţii spunea că unele măsuri, printre care decizia impunerii carantinei luată de conducerea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, au fost exagerate, precizând că în secţie nu exista un focar de infecţie intraspitalicească.
"Secţia este în condiţii bune de întreţinere, chiar dacă unele măsuri sunt exagerate. De exemplu, nu admit expresia de carantină decât pentru o anumită patologie. În afară de asta, sigur colaborarea secţiei cu direcţiunea spitalului, cu managerul spitalului şi cu conducerea administrativă a spitalului trebuie întărită. Nu putem vorbi despre un focar de infecţie intraspitalicească, pentru că în momentul de faţă acesta a fost stopat. Este o secţie bine dotată, o secţie care se poate întreţine în cazul în care se respectă toate condiţiile de igienă. Nu am controlat mâinile personalului medico-sanitar, dar, în schimb, presupun că sunt condiţiile asigurate, pentru că sunt chiuvete, apă curentă şi toate condiţiile pentru a respecta această manoperă de igienă elementară pentru oricare cadru medico-sanitar", declara Geza Molnar.
În legătură cu posibilele sancţiuni, Geza Molnar a precizat că ministrul Sănătăţii va decide dacă se vor da amenzi, însă numai după ce se va depune raportul în urma controlului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46