Alţi 69 de români au fost repatriaţi din Liban. În total, 212 români au revenit în ţară

Alţi 69 de români şi membri de familie aflaţi în situaţii vulnerabile au fost repatriaţi luni din LIban, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Urmărește
47 afișări
Imaginea articolului Alţi 69 de români au fost repatriaţi din Liban. În total, 212 români au revenit în ţară

Sursa foto: Facebook/Ministerul Afacerilor Externe

Potrivit MAE, luni, un nou grup de 69 de persoane aflate în situaţii vulnerabile, cetăţeni români şi membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii, cazuri medicale, persoane aflate în zona de risc maxim, a fost asistat în vederea repatrierii. Membrii grupului au fost transportaţi în România la bordul unei aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române.

Cele 69 de persoane au fost sprijinite de personalul Ambasadei României la Beirut şi de două echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de reacţie rapidă a MAE în vederea eliberării documentelor de călătorie şi îndeplinirii tuturor formalităţilor necesare îmbarcării. De asemenea, au fost întreprinse demersuri, pe lângă autorităţile locale competente, pentru realizarea zborului în condiţii de siguranţă.

MAE arată că, până în prezent, 212 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Liban.

MAE şi Ambasada României în Republica Libaneză vor rămâne în contact permanent cu cetăţenii români şi membrii lor de familie care şi-au semnalat prezenţa şi s-au înregistrat la misiunea diplomatică.

Totodată, MAE reaminteşte că este în vigoare, încă din luna octombrie 2023, un avertisment de călătorie de nivel 8/9 – „Evitaţi orice călătorie” pentru întreg teritoriul Republicii Libaneze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici