Alţi doi primari din localităţi argeşene au fost audiaţi la DNA Piteşti

Primarii localităţilor argeşene Stolnici şi Mărăcineni, membri PSD, au fost audiaţi joi, la DNA Piteşti, în calitate de martori în dosarul în care este învinuit deputatul PSD Mircea Drăghici.

Urmărește
181 afișări
Imaginea articolului Alţi doi primari din localităţi argeşene au fost audiaţi la DNA Piteşti

Alţi doi primari din localităţi argeşene au fost audiaţi la DNA Piteşti (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Primul venit la sediul DNA a fost edilul comunei Stolnici, Sevastian Pupăza Roşu, audiat timp de aproximativ o oră. Ulterior a sosit şi primarul comunei Mărăcineni, Nicolae Şerban.

La ora transmiterii acestei ştiri, ambii primari au părăsit sediul DNA Piteşti.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că ancheta DNA vizează mai multe primării din judeţul Argeş care au virat sume de bani pentru consultanţă la proiecte cu fonduri europene, iar presa locală a relatat că firma care a oferit consultanţă ar fi a deputatului PSD Mircea Drăghici, care însă s-a dezis de orice implicare în afacerile de consultanţă, susţinând că firma sa din Piteşti nu are nicio legătură cu cea din Bucureşti vizată de anchetă, fiind doar "o coincidenţă de nume".

Miercuri, la sediul DNA Piteşti au fost audiaţi deputatul PSD Mircea Drăghici, primarul din Băbana, Bebe Ivan (PNL), şi primarul din Budeasa, Ion Şerban (PSD). Parlamentarul a fost audiat în calitate de învinuit, iar primarii în calitate de martori.

Primarii din patru localităţi argeşene au fost audiaţi, marţi, la sediul DNA Piteşti, în dosarul în care este cercetat deputatul PSD Mircea Drăghici şi care vizează contracte pe care o firmă de consultanţă în care acesta ar fi implicat le-a obţinut de la administraţiile locale respective. Cei patru primari audiaţi au fost Gheorghe Cernătescu, din localitatea Cuca, Ene Florea, din Moşoaia, Marian Ibric, de la Leordeni şi Elisaveta Tudose, din localitatea Coşeşti, toţi de la PSD.

Deputatul PSD Mircea Drăghici din Colegiul Curtea de Argeş a fost audiat la sediul Serviciului Teritorial DNA Piteşti şi în 4 martie, el declarând după audieri că este învinuit în dosarul în care preşedintele PSD Argeş şi al Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, este inculpat pentru fapte de corupţie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este cercetat în libertate, fiind acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false potrivit cărora acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005 şi a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.

Potrivit procurorilor DNA, contractele au fost derulate în perioada 2006-2008, toate lucrările de reabilitare fiind realizate de o singură firmă, care a încasat integral sumele aferente "atât pentru lucrări executate, cât şi pentru lucrări neexecutate, iar acea firmă se afla în relaţii contractuale şi în raporturi juridice cu familia inculpatului".

Nicolescu mai este acuzat şi că, în perioada 2006 - 2008, a primit mită de la patronul firmei Pic, Cornel Penescu, 66.588,15 lei şi produse, pentru a dispune achiziţionarea de către CJ Argeş a unor produse alimentare şi nealimentare de la această societate, fără a organiza pentru aceasta o licitaţie publică.

Procurorii anticorupţie îl mai acuză pe preşedintele CJ Argeş şi că, în cursul lunii iunie 2009, folosindu-se de funcţia sa, l-a instigat pe primarul comunei argeşene Stâlpeni "să nu îndeplinească anumite acte de serviciu", respectiv să nu dea unei persoane o amendă de 10.000 de lei într-un caz privind o autorizaţie de construcţie.

Constantin Nicolescu are 65 de ani şi se află la conducerea CJ Argeş din anul 2004, după ce în perioada 2000-2004 a fost senator de Argeş. Este inginer şi doctor în economie, iar intrarea lui în politică a avut loc în 1995, când s-a înscris în PDSR, fiind prim-vicepreşedinte, iar ulterior preşedinte executiv al PSD Argeş. Din anul 2005 este preşedinte al PSD Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici