Alunecare de teren la Cariera Rovinari. Ministrul Energiei a trimis corpul de control

O alunecare de teren a avut loc vineri seara în sectorul Pinoasa al Carierei Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a anunţat sâmbătă ministrul Energiei Sebastian Burduja.

Urmărește
165 afișări
Imaginea articolului Alunecare de teren la Cariera Rovinari. Ministrul Energiei a trimis corpul de control

Alunecare de teren la Cariera Rovinari. Ministrul Energiei a trimis corpul de control

Conform acestuia, alunecarea de teren a dus la avarierea şi răsturnarea a două utilaje de mari dimensiuni şi la afectarea mecanismului de marş la alte două utilaje.

Ministrul Energiei susţine că echipele CEO au efectuat manevre de retragere a utilajelor din direcţia alunecării şi au asigurat retragerea personalului, garantând supravegherea continuă a zonei afectate.

„Conform informaţiilor preliminare, cauza principală a acestui incident este reprezentată de crevasele formate din cauza secetei prelungite, care au slăbit structura solului şi au favorizat alunecarea de teren”, scrie Sebastian Burduja pe Facebook.

Ministrul spune că a fost permanent în contact cu conducerea CEO şi că siguranţa angajaţilor nu a fost pusă în pericol deloc.

„Pagubele materiale trebuie atent evaluate, iar cei răspunzători trebuie să răspundă. Am trimis deja, din nou, corpul de control pentru demararea unei acţiuni de verificare la faţa locului. Totodată, am cerut conducerii companiei ca, până la finalul zilei de azi, să îmi prezinte un diagnostic detaliat al cauzelor incidentului, cine şi cum răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat, şi un plan de acţiune cu măsurile care se impun. Chiar dacă au existat doar pagube materiale, astfel de situaţii nu trebuie să se repete”, arată Burduja.

El spune că producţia de energie electrică nu va fi afectată deloc, iar producţia din Pinoasa va fi afectată doar cu 2500 tone pe zi, dar se va suplini din alte cariere.

„Pe parcursul ultimului an, am promovat mai multe hotărâri de guvern pentru exproprieri şi pentru a asigura front de lucru pentru exploatarea lignitului la CEO. Sub nicio formă nu trebuie asumate riscuri atunci când nu există posibilitatea continuării exploatării în condiţii de siguranţă! Asta am solicitat permanent conducerii CEO şi este un imperativ nenegociabil. Totodată, am spus mereu: contăm în continuare pe cărbune la Complexul Energetic Oltenia! Am văzut cat de importantă este producţia în bandă atunci când avem consum mai mare (perioada de caniculă). Nu putem scoate din exploatare grupurile pe cărbune fără a pune altceva în loc — pe termen scurt şi mediu, grupuri pe gaz, pe termen lung centrale nuclearo-electrice”, adaugă ministrul Energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici