Alunecări de teren şi plaje afectate de inundaţii, pe litoral
Ploile abundente de marţi noaptea au produs alunecări de teren în Eforie Sud şi Olimp şi au afectat cele mai multe plaje din staţiunile de pe litoral.
Alunecări de teren şi plaje afectate de inundaţii, pe litoral
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Apele Române Dobrogea Litoral, Cătălin Anton, a declarat, miercuri, că în staţiunile Eforie Sud şi Olimp s-au înregistrat alunecări de teren în zona falezelor, iar cele mai multe plaje au fost afectate de inundaţii.
„S-au înregistrat alunecări de teren în Eforie Sud şi în Olimp, în zona Casei Scriitorilor. Cele mai multe plaje au fost inundate, dar cea de la Venus, de la Esplanadă, este într-o stare critică, fiind distrusă în proporţie de 70%“, a spus Cătălin Anton.
Pe plaja de la Venus, puhoaiele au produs şanţuri adânci de 60 de centimetri şi late de aproximativ patru metri, fiind necesară refacerea zonei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA anunță o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea lui Nicolás Maduro
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
Echipele DADL s-au deplasat pe plajele afectate pentru evaluarea pagubelor şi începerea operaţiunilor de curăţare a zonelor.
Staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud, dar şi Costineşti, Neptun şi Saturn, precum şi alte zone din judeţul Constanţa au fost afectate de inundaţiile provocate de ploile torenţiale.
Peste o sută de locuinţe, vile turistice şi hoteluri au fost afectate de inundaţii, şase persoane fiind salvate cu bărcile.
Prefectura judeţului Constanţa şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" au evaluat pagubele produse de inundaţii în nopatea de marţi şi dimineaţa de miercuri.
Potrivit datelor prezentate de Biroul de Presă al Prefecturii judeţului Constanţa, cea mai afectată localitate este Eforie Nord, unde au fost inundate 58 de locuinţe şi cinci hoteluri, şase persoane fiind salvate cu ajutorul bărcii pneumatice. Pentru salvarea oamenilor şi înlăturarea efectelor inundaţiilor, s-a intervenit cu şapte autospeciale, două motopompe, două autocamioane, două bărci pneumatice şi opt ofiţeri şi 47 de subofiţeri.
În municipiul Constanţa, au fost inundate 26 de locuinţe, precum şi arhiva Oficiului de Stare Civilă. Un număr de 27 de pompieri au lucrat toată noaptea, cu patru autospeciale şi două motopompe să scoată apa din case.
La Tuzla, au fost inundate Căminul Cultural şi patru case, iar la Eforie Sud două locuinţe. La Costineşti, apa a intrat în şase locuinţe şi în subsolurile a trei vile turistice, intervenţiile fiind făcute cu două autospeciale şi zece pompieri profesionişti. La Agigea, au fost evacuate patru case, iar la Mangalia alte patru.
În staţiunea Neptun, inundaţiile au afectat subsolul şi demisolul a patru vile turistice şi a două hoteluri. Intervenţia a fost făcută cu ajutorul a două autospeciale, o motopompă şi 14 pompieri profesionişti, iar în Olimp, inundaţiile au afectat trei parcări auto.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO