- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (13.07.2019, 15:01)
- Adriana Mit
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambarcaţiune ca un ponton plutitor în loc de catamaran, pe un lac din Timiş
O ambarcaţiune cu motor electric, care seamănă mai mult cu un ponton plutitor, a fost cumpărată în locul unui catamaran din cauza fondurilor prea mici, în cadrul unui proiect european al cărui scop este de a realiza plimbări gratuite pe lacul Surduc din judeţul Timiş.
Urmărește
410 afișări
Ambarcaţiune ca un ponton plutitor în loc de catamaran, pe un lac din Timiş,într-un proiect european
Ambarcaţiunea cu motor electric a costat aproape 20.000 de euro şi a fost cumpărată în cadrul proiectului european „Eco Timiş - un nou produs turistic” de către Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş.
La sfârşitul acestei săptămâni, ambarcaţiunea a fost amplasată pe lacul Surduc, care este cel mai mare lac natural din judeţul Timiş. Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş, Mihai Ritivoiu, a postat pe Facebook fotografii cu ambarcaţiunea, iar comentariile din partea unor timişoreni nu au întârziat să apară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
„Ăsta arată mai mult a ponton cu coviltir, nu a catamaran”, a spus unul dintre utilizatorii reţelei de socializare, în timp ce o altă timişoreancă a completat: „Eu nu-s vreo expertă în domeniu, da’ asta-i o plută cu gard. Tot e bine că nu trebuie să vâsleşti tu”.
Reprezentanţii Asociaţiei admit că ambarcaţiunea nu seamănă cu un catamaran, dar spun că acest lucru se datorează fondurilor insuficiente.
„Valoarea catamaranului din proiect este destul de mică, 20.000 de euro, noi l-am achiziţionat cu 19.960 de euro, din care 11.000 de euro costă motorul electric şi cu acumulatorii. Valoarea fiind mică, un catamaran cum ni-l imaginăm cu toţii costă în jur de un milion de dolari, dar pentru 20.000 de euro, părerea noastră este că e un lucru foarte bun. Tehnic este un catamaran, are specificaţiile tehnice ale unui catamaran şi nu poluează", a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş, Mihai Ritivoiu.
Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, peste aproximativ patru luni se vor putea realiza plimbări gratuite cu ambarcaţiunea cu motor electric pe lacul Surduc, fiind nevoie de înmatricularea ei. Ambarcaţiunea are o lungime de 7,5 metri, o lăţime de 2,5 metri şi o capacitate de peste zece locuri.
Ambarcaţiunea a fost achizţionată în cadrul unui proiect derulat în colaborare cu autorităţile din Serbia.
„Aducerea acestui catamaran este parte a unui proiect cu fonduri europene transfrontalier România - Serbia, în care Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş este parte. Pe lângă acest catamaran, proiectul presupune şi amenajarea malurilor râului Timiş cu mobilier şi piste de biciclete şi o campanie de promovare a acestei destinaţii până în Serbia. Şi partenerii din Serbia fac acelaşi lucru, tot pe râul Timiş. Dar, întrucât râul Timiş nu are porţiuni majore navigabile, s-a obţinut această derogare prin care acest catamaran să poată fi amplasat pe lacul Surduc", a mai spus Mihai Ritivoiu.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Captură mai puţin obişnuită a poliţiştilor de frontieră: Patru kilograme de chihlimbar, ascunse în maşina unui cetăţean din Republica Moldova
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe