Ambasadorul Germaniei, despre reforma în justiţie: Vrem să menţinem România focusată, ca să nu devieze

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a declarat, sâmbătă la o dezbatere din cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov, referitor la reforma sistemului judiciar, că statele partenere încearcă să menţină România focusată ca să nu devieze de la astfel de priorităţi.

Urmărește
680 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Germaniei, despre reforma în justiţie: Vrem să menţinem România focusată, ca să nu devieze

Ambasador Germania, despre reforma în justiţie: Vrem să menţinem România focusată, ca să nu devieze

"Prioritatea numărul unu este coeziune între statele membre, lucru despre care e mai uşor de vorbit decât de făcut, pentru că nu este vorba despre o coeziune oarecare, ci despre una a unui sistem comun de valori, nu o formă fără fond. Vrem un anumit tip de Europă şi pentru aceasta trebuie să ne rezolvăm mai întâi problemele interne, dar să nu fim concentraţi doar pe problemele noastre, ci din perspectiva unui stat care are în vedere obiectivele internaţionale", a completat ambadorul Germaniei la Bucureşti.

Cord Meier-Klodt a vorbit şi despre provocările actuale, atât pentru Uniunea Europeană, cât şi pentru Statele Unite, precizând că România poate juca un rol crucial în asigurarea stabilităţii UE şi NATO, atâta timp cât rămâne un stat proeuropean "care nu este blocat în nişte grupuri cu o agenda proprie"

"Trebuie să cădem de acord asupra obiectivelor comune şi a intereselor comune şi cum să le aplicăm mai bine. Şi acest lucru trebuie avut în vedere legat de orice provocare, fie că este vorba despre Brexit, relaţiile cu Rusia, relaţia UE-SUA, parteneriatul estic pentru România poate fi vorba de zona Balcanilor, criză migraţiei, securitatea graniţelor, problemele de mediu, etc. Şi vreau să vă spun, pentru că va fi România va juca un rol în timpul preşedinţiei Consiliului UE, este vorba despre bugetul financiar multianual al Uniunii Europene asupra căruia trebuie să cădem de acord şi care va avea un rol major pentru bogăţia României. Va trebui să stabilim unde se vor duce banii, în politica de coeziune, agricultură sau în ce măsură vor fi alocaţi pentru viitoarele provocări, precum migraţie, securitate. În acest context voi spune că rolul României nu poate fi supraestimat. România are tot potenţialul de a juca un rol crucial în această ecuaţie în asigurarea stabilităţii UE şi NATO pe flancul european Sud-Estic, ca un stat fundamental proeuropean, care nu este blocat în nişte grupuri cu o agenda proprie", a explicat oficialul german.

Acesta a mai spus că, prin preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la începutul anului viitor, ţara noastră are o ocazie unică pe care ar fi bine să nu o rateze.

"România are potenţialul de a fi constructivă pentru viitorul Europei, pentru soluţionarea problemelor regionale şi un partener onest. Cel mai important este că România are această ocazie unică cu preluarea primei preşedinţiei Consiliului UE din ianuarie 2019. Însă, dragi prieteni, cum se întâmplă întotdeauna de fiecare dată în viaţă cu oportunităţile, ar fi bine să nu le rataţi", a conchis ambasadorul Germaniei la Bucureşti.

Ambasadorii Germaniei, Franţei şi Statelor Unite, Cord Meier-Klodt, Michel Ramis şi Hans Klemm au participat, sâmbătă la la dezbaterea "Unde este locul României?", din cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov.

Din ianuarie 2019, România va prelua preşedinţia Consiliului UE pentru o perioadă de şase luni.

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici