- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasadorul Germaniei la Bucureşti a avut o întâlnire cu reprezentanţii MJ pe tema MCV
Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, s-a întâlnit, joi, la Ministerul Justiţiei (MJ), cu secretarul de stat Lidia Barac, cei doi discutând despre progresele României privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, informează surse oficiale.
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii unde a participat şi premierul, că Parlamentul Germaniei ar pune în discuţie suplimentarea obiectivelor Mercanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pe justiţie pornind de la cazul Thyssen, proces nesoluţionat de 27 de ani, de către instanţele române.
"În Parlamentul Germaniei se votează o iniţiativă de suplimentare a obiectivelor Mecanismului de Cooperare şi Verificare pronind de la durata procesului în cazul Thyssen", a afirmat, joi, ministrul Predoiu, adăugând că informaţia i-a parvenit de la minister, unde a fost primită delegaţia Germaniei.
În acest context, ministrul a spus că sunt şi alte cauze decât lipsa de personal - reclamată de şefii instanţelor - care conduc la durata excesivă a soluţionării proceselor.
Săptămâna trecută, membrii Consiliului Superior al Magistraturii nu au putut lua o decizie în privinţa contestaţiei unei firme referitoare la nesoluţionarea unui proces care a început în decembrie 1983, discuţiile fiind amânate pentru joi, 26 mai.
Nesoluţionarea în mai mult de 27 de ani a procesului în care întreprinderea de comerţ exterior Metalimportexport cere despăgubiri firmei Thyssen, în urma unor livrări a fost reclamată Consiliului Superior al Magistraturii.
Printr-un memoriu adresat Consiliului Superior al Magistraturii, în 23 februarie 2010, şi Ministerului Justiţiei, în 7 martie 2011, ce a fost înaintat CSM, fiind înregistrat sub nr. 1/6620/1154/16 martie 2011 şi Inspecţiei Judiciare, Thyssen Stahl GmbH a sesizat caracterul vădit neechitabil al procedurii judiciare derulate în cauza în care are calitatea de pârâtă şi cu care instanţele române au fost sesizat în anul 1983, încălcarea principiului securităţii raporturilor juridice de către instanţele de judecată din România, care, pe de o parte, în mod repetat au desfiinţat hotărâri irevocabile urmare a admiterii contestaţiilor în anulare promovate de reclamantă, iar pe de alta, şi-au schimbat nejustificat viziunea asupra unor probleme de drept a căror interpretare este neechivocă şi încălcarea flagrantă a instituţiei termenului rezonabil.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
-
Călin Georgescu a intrat LIVE cu soţia şi a spus că astăzi se duce o luptă a "Arhanghelului Mihail cu Satana" în momentul în care vorbea de adversarii politici
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO