Anterior, reprezentanţii sindicatelor au afirmat că delegaţia FMI a propus marţi sindicatelor amânarea termenului pentru adoptarea legii unice de salarizare pentru a putea fi făcute simulări ale sistemului salarial aflat în discuţie.
Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a precizat, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii FMI, că o amânare a termenului iniţial de 31 octombrie pentru aprobarea legii unice, respectiv după alegerile prezidenţiale, ar însemna ca această lege să fie adoptată "prin 2010", iar costurile cu această lege să crească.
Franks a arătat că în acest moment FMI lucrează împreună cu autorităţile române la un sistem al salarizării, care se bazează pe patru principii.
"Vrem un sistem care să fie mai corect, mai transparent, mai simplu şi care să permită economisirea banilor în timp", a afirmat oficialul FMI.
În ceea ce priveşte modificarea ţintei de deficit bugetar stabilită în acordul de împrumut, Franks nu a indicat o cifră, însă a reiterat că FMI va rămâne flexibil în negocierea acesteia.
Pe de altă parte, el a subliniat că situaţia economică este mult mai gravă decât s-a anticipat iniţial, dar nu numai în România, ci şi în alte ţări din Europa.