- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.08.2021, 12:16)
- Eduard Ivanovici
Ameninţări pentru produsele „Made in China”. Transporturile sunt afectate de pandemie şi de o serie de probleme logistice
Preţurile mici de producţie le-au oferit businessurilor chinezeşti un avantaj major peste hotare, însă pandemia şi tensiunile din comerţ încep să afecteze canalele internaţionale de aprovizionare, transformând astfel într-un dezavantaj însăşi forţa ieftină de muncă a Chinei, conform CNBC.
Urmărește
1741 afișări
Ameninţări pentru produsele „Made in China”. Transporturile sunt afectate de pandemie şi de o serie de probleme logistice
Numărul de produse care nu pot fi scoase din ţară este tot mai mare, iar preţurile containerelor de transport au crescut de cinci ori, de la 3.000 de dolari la 15.000 de dolari. Mai mult, containerele ajung cu întârzieri de până la o săptămână în Europa, spune Fang Xueyu, vicepreşedinte al diviziei de marketing internaţional din cadrul Hisense, unul dintre cei mai mari producători de televizoare din lume.
De la blocarea canalului de Suez din martie la recenta reapariţie a cazurilor de Covid în portul Guangzhou, problemele logistice au continuat să afecteze comerţul global.
„Ce observăm în Europa şi în alte părţi ale lumii nu poate fi numit haos, însă există o mulţime de tulburări ale sistemelor logistice. Aşa că trebuie să reprogramăm şi să amânăm transporturi întrucât nu sunt disponibile suficient de multe nave şi containere, ceea ce ne-a afectat în mod categoric”, explică Alexander Klose, senior member al startup-ului chinez de maşini electrice Aiways, adăugând că firma a trebuit să amâne unele transporturi cu două-trei luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Numele celor trei ostatice eliberate de Hamas, făcute publice. Printre ele, o româncă
-
Israelul a anunţat începerea armistiţiului. Primii ostatici vor fi eliberaţi duminică
-
Israelul confirmă primirea listei cu ostatici şi intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului
Cererea pentru produsele fabricate în China rămâne puternică. În prima jumătate a anului, exporturile către Uniunea Europeană a crescut cu 35,9% faţă de 2020 la 233 de miliarde de dolari, în timp ce exporturile către Statele Unite au urcat cu 42,6% la 252,9 miliarde de dolari.
Însă probleme lanţurilor de aprovizionare reprezintă cea mai recentă provocare cu care se confruntă companiile chineze care vor să se extindă la nivel internaţional. Din 3.400 de firme chinezeşti cu operaţiuni globale, doar 200 înregistrează peste 1 miliard de dolari în veniturile obţinute în alte ţări.
„Probabil că multinaţionalele din China redescoperă ceea ce au ştiut pentru o perioadă lungă de timp. Cele mai bune oportunităţi de creştere sunt exact în faţa lor”, spune James Root, partner la firma de consultanţă în management Bain.
China este a doua cea mai puternică economie din lume, iar mulţi economişti sunt de părere că va depăşi Statele Unite în următorii ani.
Noile focare de Covid din China ameninţă transporturile principalului port din SUA. Cel mai mare transportor maritim din lume spune că întârzierile sunt mult mai grave decât cele create de blocarea Canalului Suez.
Citește pe alephnews.ro: Acordul de încetare a focului din Gaza a intrat în vigoare
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FOTO. Donald Trump a ajuns sâmbătă seara în Washington pentru a sărbători revenirea la putere. Evenimentul a început cu un foc de artificii
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Pensii cu 660 lei mai mari pentru această categorie de pensionari din România. Vezi dacă te încadrezi!
CANCAN.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe