Amenzi de 12.000 de lei la ATI Sibiu, după dezvăluirile privind tratamentul aplicat pacienţilor Covid-19: legarea pacienţilor şi fişa de observaţie, proceduri încălcate

Directorul de îngrijiri şi medicul şef ATI de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au primit amenzi de 12.000 de lei, după dezvăluirile unui fost angajat, care spunea că pacienţii din ATI erau neglijaţi.

Urmărește
2429 afișări
Imaginea articolului Amenzi de 12.000 de lei la ATI Sibiu, după dezvăluirile privind tratamentul aplicat pacienţilor Covid-19: legarea pacienţilor şi fişa de observaţie, proceduri încălcate

Amenzi de 12.000 de lei la ATI Sibiu, după practicile dezvăluite de fosta angajată: nerespectarea procedurii privind legarea pacienţilor şi lipsa parafei medicilor specialişti

Prefectura Sibiu anunţă că imediat după apariţia informaţiilor a cerut o verificare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, iar luni a fost transmis raportul controlului efectuat.

Pentru nerespectarea procedurii privind legarea pacienţilor, respectiv lipsa registrului de contenţie şi a acordului, directorul de îngrijiri al spitalului a fost amendat cu 2.000 de lei, iar pentru lipsa parafei medicilor specialişti sau primari în foile de observaţie unde există doar parafa medicului rezident an I sau II s-a aplicat o amendă medicului şef ATI, acesta fiind şi coordonatorul de rezidenţiat, în valoare de 10.000 de lei.

S-au formulat „o serie de prescripţii cu termene”:

- Procedura de contenţie va fi actualizată conform prevederilor Legii nr. 487/2002 cu modificările şi completările ulterioare, procedură de care va răspunde conducerea unităţii sanitare şi luarea la cunoştinţă de către personalul cu atribuţii la nivelul secţiilor.

- Întocmirea unei proceduri cu privire la trasabilitatea foii de observaţie şi arhivarea acestora cu termene stabilite ( de la deces, de la externare, de la transfer, etc. până la arhivare) – termen de 7 zile – procedură de care răspunde conducerea unităţii sanitare şi luarea la cunoştinţă de către personalul cu atribuţii la nivelul secţiilor.

- Medicii primari şi specialişti ATI vor supraveghea activitatea medicilor rezidenţi an I şi II cu respectarea strictă a prevederilor legale în vigoare, inclusiv să contraparafeze foile de observaţie - răspunde personalul cu atribuţii.

- Foile de observaţie vor fi completate la zi cu precizarea corectă în timp a evoluţiei stării de sănătate a pacientului – răspunde medicul curant.

O fostă angajată de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a povestit, sub protecţia anonimatului, că pacienţi în stare gravă cu COVID-19 au fost legaţi de mâini şi de picioare, ignoraţi de cadrele medicale, sedaţi, astfel că au murit sufocaţi.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Sibiu spuneau, la rândul lor, că nu vor putea avea un punct de vedere final, cât timp sunt în desfăşurare mai multe anchete, însă afirmau că au fost prezentate ca practici abuzive nişte proceduri medicale obişnuite într-un serviciu ATI: „Au fost prezentate ca şi practici abuzive nişte proceduri medicale obişnuite într-un serviciu ATI, cum sunt sedarea, contenţia mecanică a bolnavilor intubaţi cu mijloace destinate în acest scop deoarece un pacient agitat poate să se autolezeze prin smulgerea cateterelor, abordului venos sau chiar a sondei necesare ventilaţiei mecanice. Pentru această practică există protocoale medicale naţionale şi internaţionale, inclusiv ala Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Prezentarea acestora ca fiind practici abuzive denotă absenţa unor cunoştinţe medicale minime în domeniu”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spital,
amenzi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici