- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (01.07.2014, 10:19)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
AMENZI mai mari pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie
Punctul de amendă pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie a crescut, de marţi 1 iulie, de la 85 la 90 de lei, reprezentând 10 la sută din salariul minim brut pe ţară, care a fost majorat, de la aceeaşi dată, la 900 de lei.
Urmărește
790 afișări
Şoferii care încalcă regulile de circulaţie plătesc amenzi mai mari (Imagine: Mediafax Foto)
Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a crescut, din 1 iulie, de la 850 la 900 de lei.
Potrivit prevederilor legale, un punct de amendă pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie reprezintă 10 la sută din salariul minim brut pe ţară.
Astfel, din 1 iulie, odată cu creşterea salariului de bază minim brut pe ţară, a fost majorat şi punctul de amendă cu 5 lei, ajungând la 90 de lei.
Potrivit Codului Rutier, amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
-
O nouă industrie prinde contur: Cum ar putea ajunge România un hub regional pentru esports
-
Criză politică în Austria. Karl Nehammer îşi dă demisia în urma eşecului formării unei coaliţii
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Muniţie proaspătă pentru strategiile expansioniste ale Guvernului Netanyahu în Orientul Mijlociu
Contravenţiile sunt împărţite în clase de sancţiuni, cărora le corespunde un număr de puncte-amendă, în funcţie de gravitatea faptelor şi de pericolul social pe care acestea îl prezintă. Astfel, şoferii pot primi între două şi 20 de puncte-amendă. În cazul persoanelor juridice, pot fi date între 21 şi 100 de puncte-amendă.
Cele mai mici amenzi sunt date, printre altele, pentru nesemnalizarea la schimbarea direcţiei de mers, nepurtarea centurilor de siguranţă, nerespectarea semnificaţiei culorii galbene a semaforului, iar cele mai mari pentru deţinerea, montarea sau folosirea în circulaţia pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasa pe vehiculele care nu au acest drept, nerespectarea regulilor privind remorcarea vehiculelor, transportul copiilor în vârstă de până la 12 ani sau al animalelor pe locurile din faţă ale vehiculelor, staţionarea neregulamentară pe drumurile publice în condiţii de vizibilitate redusă.
De asemenea, cele mai mari amenzi, la care se adaugă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile, sunt date şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie infracţiune, neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborate ori în curs de coborare sau când semnalele cu lumini roşii şi sonore sunt în funcţiune, depăşirea cu mai mult de 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. La întâlnirea oficială a liderilor europeni cu liderii sirieni din Damasc, noul lider al Siriei, Ahmed al-Sharaa, a refuzat să dea mâna cu Annalena Baerbock, ministrul german de Externe
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe