- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Amenzi pentru persoanele care nu păstrează curăţenia pe plajă
Persoanele care nu păstrează curăţenia pe plajă şi nu respectă restricţiile de înot vor fi amendate cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 lei, iar administratorii de plaje vor fi amendaţi cu 10.000-20.000 lei dacă nu asigură la rândul lor curăţenia permanentă a acestor spaţii.
Amenzi pentru persoanele care nu păstrează curăţenia pe plajă
Persoanele fizice sunt obligate să respecte semnalizările de pe panourile de avertizare şi informare, să anunţe postul de prim-ajutor în caz de accident, să nu înoate în zonele periculoase marcate de balize, să nu depăşească înot limita marcată de geamanduri şi să păstreze curăţenia pe plajă, se aată într-o hotărâre aprobată, marţi, de Guvern.
Posturile de observare vor fi amplasate astfel încât să permită o bună vizibilitate asupra zonei de supraveghere, la maxim 300 de metri distanţă unul faţă de celălalt, fiind deservite de cel puţin două echipe cu minim doi salvatori acvatici calificaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Finanţarea serviciilor publice de salvarea acvatică salvamar şi a posturilor de prim-ajutor, inclusiv dotarea şi echiparea posturilor de observare salvamar cu aparatură, instrumente şi materiale necesare desfăşurării activităţii de salvare va fi asigurată de la bugetul de stat, administratorii plajelor fiind obligaţi să finanţeze posturile de salvamar.
"Acţiunea de salvare acvatică, precum şi toate ajutoarele date de personalul serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar, a posturilor de prim ajutor sunt gratuite, personalul respectiv neavând dreptul să pretindă sau să primească sume de bani pentru serviciile prestate", se arată în actul normativ.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO